Cederstam tillbaka i ÖHF

Ännu en hemvändare är klar för Örnsköldsvik HF. Den här gången handlar det om backen William Cederstam som spelat tre säsonger i ÖHF:s juniororganisation.

– Jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten och ska göra precis allting för att ta tillvara på den, säger Cederstam, som närmast kommer från Nordamerika och spel med Long Beach Bombers i WSHL, och fortsätter:

– Det här är rätt steg för min fortsatta utveckling och samtidigt så är ÖHF en klubb som ligger mig varmt om hjärtat och att då få representera dem känns väldigt roligt.

 

Snart 21-årige Cederstam som mäter 186 cm och väger 77 kg har Järveds IF som sin moderklubb. Debuten i ÖHF:s representationslag har han redan klarat av när han vårsäsongen 2018 spelade i Allettan.

– Det ska bli spännande att se William kliva in i det här på allvar nu. William är en friskus på isen, företagsam och orädd. Har fin blick för spelet och bra skridskoåkning, en tvåvägsback, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

 

Kontraktet mellan ÖHF och William Cederstam sträcker sig över säsongen 2020/21 och tröjnumret blir 50.

– Jag hoppas och tror att vi kommer ihop som en bra och tajt grupp som tillsammans kan uppfylla våra målsättningar. En första målsättning måste vara att kvalificera oss för Allettan. Personligen vill jag fortsätta utvecklas, min fysik och det offensiva spelet är två områden där jag vill ta steg.