Allsvensk plats i potten i Gränbyhallen

Tar Kristianstad eller Almtuna den andra Allsvenska platsen? Tar Boden sin första seger i kvalserien mot Vita Hästen som redan säkrat den ena allsvenska platsen? Avslutar Tranås eller Hudiksvall säsongen med en seger? Ikväll vet vi!

Almtuna – Kristianstad
Matchen mellan Almtuna och Kristianstad är inte vilken match som helst. Vinnaren spelar i Hockeyallsvenskan till hösten, förloraren spelar i Hockeyettan. Senast lagen möttes vann Kristianstad med 5-4.

– Vi har bra energi i gruppen och är sugna på att spela redan nu. De mentala spelet blir viktigt för oss imorgon, att komma ut äga händelserna på isen. Ta byte för byte. Vi ska avsluta med våran hemmapublik på bästa sätt imorgon, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

– Vi ser framemot att få spela en helt avgörande match. Vi kommer som vi gjort hela säsongen fokusera på vårt spel och förväntar oss en match i högt tempo. Vi är oerhört stolta och nöjda att med de förutsättningar vi haft under säsongen kunna titulera oss som Sveriges bästa Hockeyettanlag. Spelarna har gjort en prestation som är långt över vad vi kunnat förväntat oss, nu hoppas vi få till en häftig avslutning, säger Kristianstads tränare Mikael Gath.

Boden – Vita Hästen
Tabelljumbon Boden jagar sin första seger i kvalserien. Kanske kommer den mot serieledande Vita Hästen som inte har något att spela för då man redan är klara för spel i Hockeyallsvenskan säsongen 19/20.

-Vi blir hungrigare och hungrigare för varje match och törstar efter en seger. Stort grattis till vita hästen med Sune Bergman i spetsen till allsvenskt kontrakt. Ska göra allt för att få slå ett Allsvenskt lag.
Samtidigt vid eftertanke har vi gjort en fantastisk resa som förening och lag. Först från tvåan till ettan och i Ifjol första året i ettan och vi blir 12 av 48 lag, i år är vi 4 av 48 lag kvar i ettan som lirar. Stolt och se dessa människor jobba i föreningen men små medel där annat än pengar är belöningen.Med erfarenhet så citerar jag mig själv.”Jag ödmjukar mig inför den tomhet som komma skall”, säger Bodentränaren Robert Nordberg.

-En match där vi kan gå ut och spela avslappnat. Vi vill avsluta säsongen på ett bra sätt med en vinst, säger Vita Hästens tränare Fredrik “Grizzly” Eriksson.

Tranås – Hudiksvall
Fyran Tranås tar emot femman Hudiksvall i en match som handlar om att avsluta en produktiv säsong på ett snyggt sätt. Senast lagen möttes vann Tranås med 3-1. Tar Hudiksvall revansch i eftermiddag?

-Jag hoppas vi kan komma upp på samma nivå som vi hade i senaste matchen, då kommer det bli en bra sista match. Tycker vi har gjort en bra säsong och spelat en positiv hockey, säger Tranåstränaren Karl Helmersson.

-Detta blir sista matchen för mig i Hudik. Lite känslofylld.Tranås imponerade på oss i Hudiksvall. Vi hoppas på revansch, säger Hudiktränaren Lars “Lillis” Lövblom.

/Mats Tjernström

Foto: Mats Tjernström