Kenneth Bergström, jag tycker vi har en stark styrelse som strävar åt samma håll

Sist ut att presentera ur styrelsen är ledamoten Kenneth Bergström. En man som brinner för hockeyn och som man ofta ser i ishallen. Han är minst en-två gånger i veckan och kikar på a-lagets träning.

Vi börjar med att du får presentera dig själv.

Jag heter Kenneth Bergström, är 69 år och har jobbat inom bilhandeln. Gift, har två barn och hund.

Du gör ditt andra år i styrelsen nu, hur fungerar styrelsearbetet tycker du?

Jag tycker att det fungerar jättebra. Det är faktiskt riktigt roligt och jag tycker att alla strävar åt samma håll. Bra sammanhållning så det känns jättekul.

Då är det som du förväntade dig innan alltså?

Ja ungefär! Det känns jättebra och det är en stark styrelse tycker jag.

Nu slutade ju några och ni fick in några nya personer vid årsmötet. Vad tror du om det?

Ja nu kommer det lite nytt. Två nya tjejer bland annat och jag tror att det är väldigt bra att få en balans i styrelsen. Det är bra för föreningen att vi har ungefär jämnt mellan könen i styrelsen (4 män och 3 kvinnor red.anm).

Vilka frågor i föreningen brinner du lite extra för?

Framförallt brinner jag för ungdomshockeyn. Det tycker jag är viktigt för har vi inte bra ungdomsverksamhet så har vi inget a-lag och tvärtom. Plus ekonomin givetvis, det är viktigast att vi kan få riktigt bra ordning på den. Det har vi i och för sig men det kan bli ändå bättre.

Ja siktar vi uppåt och ska ta ett kliv till så krävs det lite till.<

/b>

Ja det gör det. Det kommer med sportsliga resultat. Spelar vi bra så kommer publiken. Det var det som hände förra säsongen att det var lite för dåligt spel och att folk då inte gick lika mycket på matcherna. Folk vill ha valuta för pengarna, det är så det fungerar.

Du har själv en hockeybakgrund, du har varit aktiv själv.

Ja jag har spelat i a-laget sedan jag var 16 år. Sedan var jag borta ett tag när de värvande in så många spelare och sedan kom jag till baka och spelade fram till 1972. Efter det spelade jag uppe i Härnösand i 2 år. Jag avslutade med att spela några matcher med Ullervad.

Du måste ha spelar i MCK (Mariestads Cykelklubb) när du började?

Första året jag var med då var jag, Bo Carlén och en kille till bara 16 år och spelade i MCK´s a-lag. Då satt vi på bänken nästan hela tiden. Vi spelade väl en match under hela säsongen.

Om du jämför hockey nu och då vad säger du då?

Ja herregud, det är skillnad på träning. Vi tränade måndag, onsdag, fredag och match söndag. Idag tränar de varje dag i veckan och de har en helt annan bakgrund idrottsligt. Fysiskt framförallt, att man sköter sin kropp på ett annat sätt. Det fanns ju ingenting sådant när jag spelade utan det var mer som ett kompisgäng kan man säga.

Ja inget tänk på kost, uppbyggnadsträning och sådant.

Nej det fanns inget sådant.

Vad tror du om årets a-lag?

Jag tror det kommer att bli jättebra och ser verkligen fram emot säsongen. Tror att de kommet bli riktigt riktigt bra i år. De tränar mycket bättre och jag tror att Andreas (Appelgren) har ett driv som hjälper killarna att gå vidare. Han ser på dem på ett annat sätt tror jag.

Vad vill du se från a-laget i år?

Målet måste vara att gå vidare till kvalserien. I alla fall att gå väldigt långt i kvalet och få spela många fina kvalmatcher. Då kommer publiken och det är även bra för vår ekonomi.

Du har som sagt var många år inom föreningen bakom dig, har du något hockeyminne som etsat sig fast lite extra?

Det största hockeyminnet som jag har från när jag inte spelat själv är när vi gick upp i Allsvenskan. Det var otroligt med det gänget och med de spelarna. Tänk att de jobbade heltid med tunga jobb och sedan tränade de. Det var inte alla lag som hade det så. Ändå spelade de så pass bra. Det var ju en för alla, alla för en. Det är det bästa som har hänt.

Har du någon riktig ikon genom åren som du vill nämna?

En som jag tyckte var riktigt bra var Jan ”Pommac” Carlsson. Det är nog en av de bättre spelarna jag har spelat ihop med. Jag tyckte att han var otroligt bra. Han är fortfarande väldigt rörlig och bra.

Ja jag vet att ni är ett gäng äldre som spelar lite hockey ibland, är han med där också?

Ja han är med på veteranhockeyn bland gamla Boisare. Jag tycker han var riktigt bra, en av de bästa spelarna vi har haft.

Då tackar jag för pratstunden!

Tack ska du ha själv!

av Susanna Johansson