Joakim Stjern-Svensson: ”Vi har vad som krävs för att bli ett topplag”

Efter att ha vunnit poängligan i J20 Superelit två år i rad så förväntade sig nog många att talangen Joakim Stjern-Svensson skulle ta klivet upp i A-laget. Men det var aldrig riktigt nära då konkurrensen bland platserna var stenhård. Det pågick lite diskussioner med lag i Hockeyallsvenskan men blev aldrig något konkret. Istället blev det spel i HC Dalen i Hockeyettan för Stjern-Svensson.

-Jag hade många bra år i HV71 och det känns lite vemodigt att lämna föreningen. Men samtidigt så vill jag ta nästa kliv i karriären och jag och min agent bestämde oss för att Dalen var rätt klubb. Speltiden för mig är viktig och i Dalen känner jag att jag får det förtroendet, självklart måste jag förtjäna tiden och det är jag villig att bevisa.

 Efter att du vann poängligan så trodde nog många att det mer lutade åt spel i högre divisioner ?

 -Jag hade lite diskussioner med lag i Hockeyallsvenskan men det blev aldrig något konkret. Jag pratade med min agent och vi var överens om att jag behöver mycket speltid. Så vi bestämde oss för Dalen och det passar mig bra då jag bor i Jönköping.

 ”Vi har vad som krävs för att slåss i toppen”

Till säsongen så har Dalen byggt om och framförallt föryngrat truppen och Joakim ser fram emot att få vara en del av ett lagbygge som enligt honom själv ska vara med och slåss i toppen av tabellen under säsongen.

-Det är väldigt spännande spelare som Pelle Gustafsson plockat in till säsongen. Vi ska absolut vara med och slåss om en plats till allettan. Men samtidigt så ska man vara ödmjuk inför uppgiften där gruppen måste vara villig att gå åt samma håll. Men absolut att vi har vad som krävs för detta sen ska det bli väldigt kul att ha Pelle Gustafsson som tränare.

Vi som känner dig från tiden i HV71 minns framförallt en spelare som producerar en hel del poäng men även en spelare med väldig fart, vad blir din roll i Dalen?

 -Det är svårt att säga just nu innan man vet vilka jag kommer spela med och hur de olika kedjorna formeras. Det är som sagt många nya spelare som värvats in till säsongen så det kommer nog bli en hel del mixande på träningarna innan säsongen drar igång. Men jag hoppas på att kunna fortsätta bidra med fart och åka mycket skridskor, sen självfallet bidra med poäng, avslutar Joakim Stjern-Svensson.

 

Piotr Arvidsson