Spelarintervju Anton Brandhammar

Nästa nyförvärv att presentera sig själv är hämtad från Visby/Roma och heter Anton Brandhammar. Efter en lite strulig säsong i Västerås förrförra säsongen blev förra säsongen desto bättre och ett stort steg i rätt riktning för den offensivt skicklige Värmlänningen.

Får börja med att hälsa dig varmt välkommen till Skövde och Skövde IK!

Tack så mycket!

För oss som inte känner dig, vem är Anton Brandhammar?

Heter Anton och är 22 år. Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt lugn person som är lätt med att göra. Gillar att umgås med vänner och familj. Är faktiskt jätteoduglig på att vara själv. Kommer ifrån början från ett ställe som heter Charlottenberg (nästan norska gränsen) sedan blev det en flytt till Arvika och det är Arvika jag kallar ”hem”. Sedan har jag hunnit flyttat runt lite, gick hockeygym i Karlstad (Färjestad) varit i Västerås en sväng och nu senaste säsongen i Visby. 

Förra säsongen spenderade du i Visby/Roma som sagt d

är du loggade mycket istid. Vilket typ av spelare är du och vad skulle du säga är dina styrkor?

Jag kom från Västerås till Visby i önskan om att få spela mycket vilket jag fick så det var kul, jag tycker själv att jag spelar min bästa hockey när jag får logga mycket istid, klyschigt svar men det funkar oftast så. Skulle säga att jag är en offensiv back med ett bra skott som gillar att följa med i anfallen. Försöker så ofta jag kan vara kreativ med pucken.

Vad har du gjort i sommar? Hur har sommarträningen varit, tränat själv eller tillsammans med andra? 

Har faktiskt varit hemma hela sommaren och bara umgåtts med familj och vänner. Sommarträningen har gått bra tycker jag. Har blivit litet blandat, ibland har jag kört själv men mestadels har jag kört ihop med andra hockeyspelare som är från Arvika/Karlstad som är ute och spelar runt om i Sverige. Så det är skönt att vi har kunna kört ihop, blir oftast bättre kvalité på grejerna då.

Var det en självklarhet att ta steget till Skövde IK? Hur gick snacket gällande en övergång hit?

– Tycker Skövde kändes intressant. Bestämde mig ganska tidigt för att lämna Visby, då jag kände att jag ville närmare hem på något sätt, men framförallt bo på fastlandet igen. Så Skövde kändes som ett bra alternativ, när vi väl kom i kontakt så gick allt väldigt snabbt måste jag säga. Så det var kul, känns som vi har något spännande på gång.

Mål med säsongen? Personliga mål med hockeyn?

– Målet och visionen med säsongen är såklart att få spela hockey ända in i slutet. Att få spela playoff och kvalseriematcher är ruskigt kul men också få förunnat, det är en lång väg dit, med många delmål såklart, så vi får börja med att fokusera på Allettan, sen får vi ta det därifrån.
Det personliga målet är såklart att kunna spela på så hög nivå som möjligt. 

När flyttar du till Skövde?

Jag kommer att flytta ner till Skövde nu i slutet av Juli, så vi ses snart.