Seger i första derbyt för säsongen

Första träningsmatchen för säsongen innebar hett derbymöte direkt när Mariestad Bois slog rivalerna Skövde IK med 1-3 inför närmare 1300 åskådare. Det var en match helt i publikens smak med mycket vilja och närkamper och framför allt hemmalaget visade att de ville göra allt för att inte dra det kortaste strået. Bois var dock det skickligare laget spelmässigt och individuellt och det var kanske därför inte ologiskt att Bois vann till slut trots att Skövde i stora delar av matchen hade väl så mycket av spelet.

Skövde visade redan från start att man verkligen ville bryta förlusttrenden man har mot Mariestad. Man åkte massor med skridskor och tog varje tillfälle till att smälla på och gärna ge lite tjuvsmällar när domaren tittade bort. Bois å sin sida verkade inte lika beredda på att ta kampen och det var också Skövde som med sitt kraftfulla spel skapade de första riktigt etablerade anfallen och man hade också en retur som Sandberg fick briljera på. Skövde fick också chansen att spela powerplay med 7 minuter spelade och man hade också ett par skottlägen utifrån men Sandberg agerade säkert. När Bois blev fulltaliga så lyfte man upp spelet och med 12 minuter spelade så gjorde nyförvärvet Jim Jakobs ett par fina individuella prestationer som gjorde att Bois fick ett långt anfall och när sedan Erik Olsson stack in ett pass in framför kassen höll sig ett annat nyförvärv Lucas Jidenius framme och styrde in pucken bakom en chanslös Hugo Fagerblom.

Minuterna senare fick Skövde chans till nytt powerplay, men Bois höll undan bra. Lika stor framgång hade inte Skövde när Bois fick sitt första powerplay med drygt 16 minuter spelade. Från Köping värvade Ludvig Karlsson har ett omtalat skott och det visade han när han från vänstersidan avlossade en riktigt kraftfull handledare som letade sig in bakom Skövdemålvakten till 0-2. Bois hade också ett gyllene läge att utöka till 0-3 med två minuter kvar av den första perioden, men Douglas Lögdahl fick ingen ren träff på pucken när han skulle raka in den i det öppna målet och Fagerblom kunde rädda.

I den andra perioden så var det spel mot ett mål långa stunder av den första halvan av perioden. Bois tryckte på rejält men Fagerblom och uppoffrande spel från Skövdespelarna stoppade Mariestadslaget från att utöka sin ledning. Då kommer egentligen från ingenstans ett fint Skövdeläge när Emil Santesson får med sig två medspelare i en tre mot etta. Skövdes nyförvärv avslutar dock på egen hand på Sandbergs klubbhandssida till 1-2. Efter målet så jämnar spelet ut sig något även om Bois har ett visst övertag och skapar de bästa målchanserna. Bland annat har Douglas Lögdahl ett avslut i ribban. Men det är en ruggigt finns soloprestation som ger Bois 1-3 och det är återigen nye Lucas Jidenius som står för målet. Han kommer med oerhörd fart genom mittzonen, rundar Skövdebacken och lägger in den snyggt i krysset.

Den tredje perioden försöker Skövde steppa upp det fysiska spelet ytterligare och det smäller på rejält i närkamperna. Bois verkar dock lite bättre beredda i denna period och lyckas freda sin egen zon väldigt bra, Skövde har bara ett par halvchanser på hela perioden. Bois har den klart vassaste när Simon Eriksson och Filip Engqvist kommer i en två mot nolla med Hugo Fagerblom men Hugo gör en fin räddning.  Skövde plockar ut målvakten med två minuter kvar att spela, men Bois försvarar sig väldigt väl.

Sammantaget en bra insats från Boislaget där man visar upp fint spel stundtals. Väldigt roligt att se nyförvärven Lucas Jidenius, Jim Jakobs och Ludvig Karlsson visa upp framfötterna som dom gjorde. Men jag vill också nämna Linus Engqvist och Filip Thörnqvist som fick spela mycket extra byten sedan Oskar Norlöv fick kliva av tidigt i första sedan han fått problem med ena knäet efter en närkamp tidigt i första perioden. Oskar tror dock inte det ska vara så farligt när hemsidan pratade med honom efter matchen.