Möt nyförvärven – Karl Markström

Med 29 juniorlandskamper på meritlistan och spel i klubbar som Frölunda, Brynäs och nu senast i AIK väntar nu seniorhockey för tuffa backen Karl Markström. Karl blev föregående säsong J-20 Superelits mest utvisade spelare och är en spelare som alltid ligger på gränsen.

Namn: Karl Markström

Smeknamn: Markan

Moderklubb: Enköpings SK

Ålder: 20

Längd: 180 cm

Vikt: 86 kg

 

För dom som inte vet, vem är Karl Markström?

– Jag är 20 år gammal och kommer ursprungligen från Uppsala, förra säsongen spelade jag i AIK J20 och gör min första seniorsäsong här i ÖIK. På fritiden gillar jag att spela tv-spel och hänga med polarna.

Har du någon dold talang som du vill dela med dig av?

– Vattenskidor är jag en riktig fena på både på en och två skidor.

Varför valde du ÖIK?

– Jag valde ÖIK eftersom det är en proffsig klubb med dem rätta förutsättningarna både på och utanför isen. Sen vill och kan klubben ta ett steg upp i seriesystemet vilket är en resa jag vill vara delaktig i.

Du har ett antal juniorlandskamper på meritlistan och även en bronsmedalj från U17 VM i ditt CV, det måste varit en häftig upplevelse att få spela med Tre Kronor på bröstet?

– Ja det var verkligen en speciell känsla när man drog på sig tre kronor tröjan för första gången. Bronset i Kanada är en av de mäktigaste känslorna jag haft under min hockeykarriär hittills och det var självklart ett riktigt stort äventyr.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong?

– Förväntningarna på mig själv är att jag alltid ska kriga för laget och hjälpa ÖIK att ta poäng i alla matcher vi spelar samtidigt som jag utvecklar mig själv som hockeyspelare. Förväntningarna på laget är att vi ska spela hockey ända in i april.

Vad kan publiken förvänta sig av årets upplaga av Östersunds IK?

– Att vi vinner matcher och bjuder publiken på en riktig show varje gång vi spelar.

Vem tror du blir årets utroptecken i ÖIK?

-Det finns många spännande spelare och jag vet att vi kommer ha ett starkt försvar under säsongen. Men backen Niklas Nilsson skulle jag nog säga att man kan hålla ett extra öga på under säsongen.

Och sist men inte minst, om du fick vara en annan person i laget för en dag vem skulle du då vilja vara och varför?

– Ludvig Tallqvist verkar ha ganska harmoniska dagar på golfbanan (där han också arbetar) så jag skulle vilja testa på att vara i hans skor för en dag.

Vi tackar Karl för intervjun och önskar stort lycka till inför den stundande seriepremiären imorgon mot Tegs SK. Nedsläpp kl 16.00!

 

Tillsammans är vi ÖIK