Möt nyförvärven – Carl Hjälm

Under föregående säsong valde Calle att flyttlasset cirka 90 mil norrut för att representera klassiska Kiruna AIF. Det visade sig med facit i hand vara ett bra beslut där han fick stort förtroende och var en viktig del av framgångarna för ”gruvans gäng”. Nu är Calle åter i ÖIK-dressen och förbereder sig för fullt att hjälpa Östersund ännu längre den kommande säsongen.

Namn: Carl Hjälm

Moderklubb: Timrå IK

Ålder: 22

Längd: 184 cm

Vikt: 82 kg

För dom som inte vet, vem är Carl Hjälm?

Jag är 21 år gammal och kommer ifrån Timrå, flyttade till Östersund för att gå hockeygymnasium. På fritiden umgås jag mycket med min flickvän och vänner samt att det blir en del golf och tv-spel ibland.

Har du någon dold talang som du vill dela med dig av?

Jag skulle nog anse mig som rätt hyfsad att stå på händer!

Varför valde du ÖIK?

Jag valde ÖIK för att jag vet vad föreningen vill och det är helt i linje med mina egna mål. Sen trivs jag oerhört bra i staden så det var inget svårt val.

Du fick under förra säsongen axla en stor roll i nykomlingen Kiruna AIF, hur var det det?

Det var väldigt kul att de trodde hårt på mig och gav mig en roll där jag fick spela väldigt mycket. Jag trivdes jättebra med det och utvecklades väldigt mycket som målvakt under året.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong?

För mig själv så är väl det att jag ska utveckla mitt spel flera nivåer för att ta nästa steg. På laget är förväntningarna att vi ska vara med och fightas ända in i april om dom där åtråvärda platserna.

Vad kan publiken förvänta sig av årets upplaga av Östersunds IK?

Vi ska vara ett lag som alltid ger allt för varandra och vinner matcher! Sen ska vi spela en fartfylld och rolig ishockey att kolla på.

Vem tror du blir årets utroptecken i ÖIK?

Emil Pettersson blir intressant att se i år! Han har sett grymt vass ut på träningarna, så där kan man hålla ett extra öga på i vinter.

Och sist men inte minst, om du fick vara en annan person i laget för en dag vem skulle då då vilja vara?

Att leva en dag som Marcus Fornell hade inte varit helt fel! Hans dagar verkar vara väldigt fridfulla med promenader, fika och fiske.