Nybro Vikings segrade i het batalj

Målfest, tuffa tag, mängder med utvisningar och dramatik. Fredagskvällens match mellan Nybro Vikings och Huddinge IK innehöll det mesta. Till slut var det Nybro som drog det längsta strået och vann efter straffläggning.

Efter att ha spelat powerplay under stora delar av matchens inledning kunde Nybro ta ledningen i sitt tredje powerplay för kvällen efter mål av Alex Ek. I slutet av första perioden vaknade Huddinge till liv och Robin Johansson fick briljera med flera fina räddningar.
Det var småfult ute på isen redan i den första perioden, som stegrades under matchens gång. Utvisningarna haglade.

– Det här var den mest fysiska matchen hitills, där det har smällt mest, varit mest hugg och slag. Det var ryckigt genom hela matchen med alla dessa powerplay och boxplay, det blev inget riktig rytm i matchen, säger Nybro Vikings huv

udtränare Mikael Tisell, som fick se unge Nybroprodukten Simon Andersson utgå med en överkroppsskada i mitten av matchen.

Andra perioden var jämn där båda lagen gjorde var sitt mål. Huddinge kvitterade först till 1-1. Sedan var det Nybros tur att ta ledningen igen. Robin Wengdahl hittade Simon Hansson med en läcker pass bakom målet, där den sistnämnde distinkt satte ledningsmålet.

– Fram till den tredje perioden pendlade vi mellan att ibland vara stöddiga och kaxiga till att bli för passiva. Det blev bättre i den tredje perioden, där vi var bättre på att använda kropparna, säger Tisell.

Målmässigt blev den tredje perioden händelserik, där först Huddinge kvitterade till 2-2, men där Nybro tog ledningen både en och två gånger. Huddinge gav sig dock inte och tog mot slutet ut målvakten och lyckades kvittera till 4-4.
Matchen gick till förlängning, som blev mållös. Straffar fick avgöra utgången av kampen. Till slut var det Alex Ek som pricksköt in den avgörande straffen.

– Det här var en jäkla bra match för oss, säger Mikael Tisell som var nöjd efter 5-4-segern.

På söndag spelar Nybro sin tredje match den här veckan. Seriekollegan Troja/Ljungby väntar på bortais. Nedsläpp 16.00.

Nybro Vikings-Huddinge IK 5-4 efter straffar (1-0, 1-1, 2-3, 0-0, 1-0).
Nybro: Alex Ek 2 (avgörande straff), Simon Hansson, Viktor Lennartsson, Kalle Hult.