Strafftorsk och cupseger

Forshaga har under helgen spelat tre matcher. På fredagskvällen mötte man Hammarby IF på hemmaplan för att sedan åka till Mariestad på lördagen för att delta i ICA Oxen Cup och spela mot Skövde på lördagen och hemmalaget Mariestad på söndagen.

Forshaga IF – Hammarby IF 4-5 efter str
En genomgående jämn match med målchanser åt båda håll. Forshaga fölorar matchen på straffar, men borde ha kunnat stänga matchen i ledning 4-3, 18 sekunder kvar på klockan och numerärt överläge. Istället lyckas Hammarby kvittera i matchens absolut sista sekund efter ett långt pass som friställde Linus Carlsson som inte gjorde något misstag i avslutet. Efter mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Där visade sig Hammarby starkast och vann straffläggningen med 2-0.

Se highlights från matchen här…

Cupseger i Mariestad!
Tre lag deltog i årets upplaga av ICA Oxen Cup; Mariestad BoIS, Skövde IK och Forshaga IF. Mariestad gick segrande ur derbymatchen mot Skövde på fredagskvällen med siffrorna 5-3. På lördagen möttes Skövde och Forshaga där Forshaga drog det längsta strået och lyckades hålla undan från Skövde och vinna matchen med 2-1. I och med segern mot Skövde väntade nu en cupfinal mot hemmalaget Mariestad på söndagen.

Coach Lundell summerar nedan finalen mot Mariestad:
– ”Starten blev lite trevande och bägge lagen kände på varandra, men vi började att etablera mer spel i Bois zon. Det resulterade i 1-0 genom Oliver Kandergård genom ett bra förarbete av Robin Johannesson. Mariestad kvitterar till 1-1 ungefär halvvägs in i den första perioden. 2-1 kommer genom en snabb spelvändning av Oliver Henriksson.
I andra perioden tar Bois kommandot och gör 2-2 ganska omgående. Men vi kommer tillbaka starkt och tar ledningen 3-2 via Robin Sterner, men tyvärr gör Mariestad 3-3 drygt två minuter efter. Här ser vi lite trötta ut men vi håller lika resultatet perioden ut.
Tredje perioden är bra från vår sida, vi spelar vårdat med mycket tålamod. Våra bedömningar är också bra även om vi spelar tredje matchen på tre dagar. Det blir en jämn period men efter 17.43 gör Gabriel Johansson 4-3 efter en spelvändning. Oturligt nog får Mariestad kvittera till 4-4 när det återstår 2 sekunder.
MEN vi ger oss inte!
Sudden blir bara exakt 1 min lång då Anton Rhöse avgör i ett friläge, stensäkert mellan benen på Bois målvakten och 5-4 till oss är ett faktum.
Vi är naturligtvis nöjda att ta hem ICA Oxen cup och har fått positiva svar att vi är på rätt väg.”

Sammanfattningsvis för helgen kan man konstatera att Forshaga har kunnat mäta sig mot bra motstånd, samtliga motståndarlag har som målsättning att nå AllEttan, men att man bör bli bättre på att stänga matcherna. I matcherna mot Hammarby och Mariestad lyckas de alltså kvittera i slutsekunderna. Många viktiga poäng i serien kan vinnas/räddas genom att avsluta matcherna på ett bra sätt.

 

Foto: Ann Karlsson