Första målet för Malmkvist

19 år unge Gustav Malmkvist fick inför säsongen sitt första a-lagskontrakt, men han gjorde faktiskt 20 matcher med a-laget redan säsongen som gick. Något mål har det dock inte blivit, förrän i söndags då när han med ett riktigt snyggt viljemål tryckte in pucken mot Forshaga.

Vilket snyggt mål du gjorde, det första i a-lagsdressen!

Det var väldigt kul, underbart! Vi hade bra press på Forshaga så drog de pucken i rundeln och jag stod upp och tänkte att jag tar den mot mål och så blev det som det blev.

Du dribblar en back och formligen forcerar sedan in pucken, ett riktigt viljemål!

Ja det var det, det var en liten lättnad att den gick in faktiskt. Kul att det kom redan på försäsongen.

Det blev dock förlust för laget efter sudden med 4-5. Vad tyckte du om er insats?

Lite blandat. Jag är nöjd med mitt spel men laget presterade inte riktigt, det var ingen i laget som var nöjd med vår insats.

Vad var det som inte funkade?

Det var inte samma klipp i skridskoåkningen som vi ska ha, vi kan bättre det vet vi.

ng>Jag tyckte det var lite ojämnt, första perioden såg lite matt ut men den andra var mycket bättre…

Ja det håller jag med om, andra perioden var bra.

Du har tidigare matcher fått spela med din radarkompis från J20 Joar Hellström men mot Forshaga fick du spela med Tobias Aronsson. Hur var det att spela med honom?

Han är väldigt skicklig, har en bra spelförståelse och hittar pass på allt, han var lätt att spela med.

Förändras din roll på något sätt när du spelar med honom?

Man fick mer speltid då kanske och kunde kliva fram lite mer.

Imorgon är det dags för match igen då ni åker till Huddinge för att ta er an ett förväntat topplag i hockeyettan. Hur ska det bli?

Det ska bli väldigt kul, det blir en bra värdemätare och jag tror på en bra match.

Kikar man på hur målen sett ut hittills under träningsmatcherna är det mycket returer som ni gjort mål på. Är det något ni pratat om?

Alla vet att det är framför kassen målen görs, så är vi heta där gör vi mycket mål. Vi har pratat mycket om att vara starka framför båda kassarna.

Målen ni åkt på är till stor del spelvändningar, i stort sett alla mål mot Forshaga kom till på det viset till exempel. Vad beror det på?

Jag vet inte riktigt, det kanske är lite slarvigt och vi ger dom för lätta chanser, det blir för enkelt. Vad det beror på vet jag inte riktigt.

Vad säger du om din egen insats så här långt?

Jag har mer att visa, men det är bara försäsong och det brukar komma mer och mer ju längre det går. Men det känns bra och jag känner mig pigg.

Hur har det varit att ta klivet upp och bli a-lagsspelare, få sitta i a-lagsomklädningsrummet och vara med fullt ut?

Det var ett större kliv förra säsongen, då var det första matcherna jag gjorde, då gick allt snabbare, men det var ändå bara positivt. Det man upplever är att allting är mycket proffsigare, det är bara bra träningar och man känner sig bättre och utvecklas hela tiden. Socialt är det kul att vara med laget och man har kommit in i det bra.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström