Sista träningsmatchen inför seriestarten

När HHC går ut till seriepremiären mot Sollentuna i Glysishallen den 15:e september kommer laget att ha bara tre matcher – plus 12 minuters spel i den avbrutna matchen – bakom sig inför den nya säsongen.

Bildtext: Årets lagfoto – fotograf: Idrottsfoto. För att ladda ner lagbilden klicka HÄR (10 000 KB).

Torsdagskvällens returmatch mot starka Östersund på bortaplan blir den sista möjligheten för tränarna att se det delvis nykomponerade laget och de tilltänkta formationerna i ”skarpt” läge.

– Att det blev så här är ingenting som stör oss speciellt mycket. Det är klart att vi gärna hade spelat matchen mot Strömsbro hela tiden ut, men nu är det som det är och ingenting vi kan ändra på, så då får vi ta det därifrån. Det är inte mer med det, konstaterar Magnus Nilsson.

– Det är ingenting vi står och faller med. Men det blir ju ändå en annan belastning i matcherna. Man tränar ihop med nya lagkamrater och då vill man förstås också spela matcher ihop.

HHC-spelarna har en tuff vecka framför sig. Efter ledighet över lördag och söndag drog träningen igång på måndag eftermiddag och sedan ska det förutom torsdagens match bli fem träningar på is parallellt med fys-pass varje dag under veckans alla träningar.

– Träning är en färskvara. Det märktes att det var lite tungt i dag efter två träningsfria dagar, tyckte HHC:s assisterande tränare.

– Men annars tycker jag att vi har fått träna på riktigt bra. Att det kommer sjukdomar då och då får man leva med och när det gäller skador så har vi ändå klarat oss bra den här försäsongen, menade ”Mange”.

– Och det är naturligtvis ett tecken på att sommarträningen har skötts bra när kroppen svarar och håller för tung belastning under försäsongen, konstaterar han.

Det är väl egentligen bara #10 Jonas Lindström som varit borta en dryg vecka med sin axelskada. Men vid måndagsträningen var HHC:s lagkapten i full träning igen.

Nu handlar det alltså om retur mot Östersund och det är klart att HHC-tränarna gärna ser att det blir en ny seger.

– Det är ju mycket som ska nötas in och man växer med bra prestationer i matcherna. Sedan är det väl inte livsviktigt att vinna träningsmatcher, men man vill ändå se att det man har tränat på också fungerar i matchsituationer. Men man spelar för att vinna, så är det ju, säger Magnus Nilsson.

– Vi har tappat några viktiga spelare sedan förra säsongen, men jag tycker att vi har fått in de karaktärer vi sökte. Vi är definitivt skridsko-starkare nu. Och vi jobbar mycket på att komma snabbare och rakare in på mål och ta de lägen som kommer ut av det. När man spelar mot Huddinge så får man inte så många chanser. Man kan inte vänta på bättre lägen. Det gäller att ta chansen när den kommer, menar ”Mange” Nilsson.

Och efter torsdagens match i Östersund är det bara nio dagar till premiären!

Skribent: Lars Gösta Larsson

Se matchen LIVE här