Aronson målskytt mot Hammarby.

Nyförvärvet Tobias Aronsson har kommit in i det väldigt bra och fått en hel del istid, speciellt i powerplay. Tobias har tackat för förtroendet genom att visa upp ett bra spel och dessutom genom att göra mål. Igår var det dags igen när han hängde in 3-1-målet.


Tobias Aronsson, det blev seger med 3-1 mot Hammarby i genrepet inför seriepremiären. Vad var dina intryck av matchen?

Jag tycker vi börjar sådär i första, faller ner i deras tempo och de får styra spelet lite mer än vi vill. Men sedan steppar vi upp i andra och tredje men vi vill spela ändå lite fortare än vad vi gör idag. Men vi har ett bra boxplay och powerplay som det varit hela försäsongen.

Men ni vill ha lite mer tempo i spelet 5 mot 5?

Ja precis, snabbare spelvändningar och så, vi tar hem pucken lite för ofta istället för att vända snabbt.

Du får massor med istid idag, vad tycker du om din egen insats?

Jo det blev en del, men jag tycker det går sådär, jag slarvar lite för mycket med pucken.

Men du hänger ett mål i alla fall!

Ja det är alltid skönt. Jag fick pucken på blå och tyckte jag hade ett bra skottläge, och tryckte den mot mål och Thörnqvist och Norlöv jobbade bra framför målet så jag tror inte målvakten såg någonting.

Dåligt genrep betyder bra premiär sägs det ju, men nu vann ni ju, hur ska detta sluta i premiären?!

Förhoppningsvis ska den bli kanon!

Ni möter ju en nykomling, Eskilstuna Linden, på bortaplan. Nykomlingar brukar vara svåra att tas med i inledningen av en serie…

Ja man vill sätta avtryck direkt när man kommer till en ny serie. Jag tror att de kommer komma ut hårt, det gäller att vi sätter emot och spelar som vi vill.

Annars har ni startat träningsmatcherna svagt men sedan har ni kommit in i det mer och mer ju längre matchen gått.  Håller du med?

Ja det gör jag absolut, de flesta matcherna har vi startat trevande men sedan tuggar vi in och vi har varit det bästa laget i varje match i den tredje perioden, det visar att vi är starka när vi trummar på.

Nu är träningsmatcherna färdigspelade, det blev fem segrar och två förluster efter förlängning eller straffar. Hur ska vi sammanfatta försäsongen?

Det är helt ok, man vill ju vinna varje match men stundtals har vi spelat riktigt bra och förtjänat att vinna, men sedan har vi haft dippar också kanske i vissa matcher. Men vi vill ha ett lag som kommer ut och spelar bra hockey varje kväll.

Din egen försäsong då?

Helt ok ändå.

Känner du att du kommit in i det?

Mer och mer, i början var det lite att komma in i gruppen och spelet, så det tar några matcher men på slutet så…