fre 13 sep Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag HIF 1
lör 14 sep Slut
Hockeylag DAL 2
Hockeylag KRIF 5
lör 14 sep Slut
Hockeylag SUR 1
Hockeylag GRU 5
lör 14 sep Slut
Hockeylag KLR 3
Hockeylag NYB 2
lör 14 sep Slut
Hockeylag STR 1
Hockeylag WIN 2
lör 14 sep Slut
Hockeylag TRO 4
Hockeylag TRA 1
sön 15 sep Slut
Hockeylag FOR 2
Hockeylag NYK 1
sön 15 sep Slut
Hockeylag VSB 5
Hockeylag VRH 4
sön 15 sep Slut
Hockeylag KPN 1
Hockeylag BHF 3
sön 15 sep Slut
Hockeylag LND 0
Hockeylag MAR 6
sön 15 sep Slut
Hockeylag KUM 3
Hockeylag LIN 6
sön 15 sep Slut
Hockeylag MAL 2
Hockeylag SIK 4
sön 15 sep Slut
Hockeylag HAH 4
Hockeylag VIM 2
sön 15 sep Slut
Hockeylag MRM 6
Hockeylag HLS 7
sön 15 sep Slut
Hockeylag BOD 5
Hockeylag AIF 1
sön 15 sep Slut
Hockeylag KIR 3
Hockeylag PIT 2
sön 15 sep Slut
Hockeylag OIK 1
Hockeylag TEG 2
sön 15 sep Slut
Hockeylag VHC 2
Hockeylag ORN 6
sön 15 sep Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 3
sön 15 sep Slut
Hockeylag HAN 4
Hockeylag ESK 5
sön 15 sep Slut
Hockeylag HHC 5
Hockeylag SHC 0
sön 15 sep Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag VBK 5
sön 15 sep Slut
Hockeylag TYR 3
Hockeylag BOR 4
sön 15 sep Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag HIF 3
ons 18 sep Slut
Hockeylag VBK 0
Hockeylag HHC 5
ons 18 sep Slut
Hockeylag SHC 3
Hockeylag STR 4
ons 18 sep Slut
Hockeylag WIN 8
Hockeylag HAN 2
ons 18 sep Slut
Hockeylag ESK 2
Hockeylag VSB 4
ons 18 sep Slut
Hockeylag SIK 8
Hockeylag KUM 1
ons 18 sep Slut
Hockeylag LIN 3
Hockeylag SUR 0
ons 18 sep Slut
Hockeylag GRU 3
Hockeylag LND 1
ons 18 sep Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag FOR 0
ons 18 sep Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag KPN 3
ons 18 sep Slut
Hockeylag BHF 8
Hockeylag MAL 2
ons 18 sep Slut
Hockeylag TRA 2
Hockeylag DAL 1
ons 18 sep Slut
Hockeylag KRIF 3
Hockeylag MRM 4
ons 18 sep Slut
Hockeylag HLS 1
Hockeylag HAH 4
ons 18 sep Slut
Hockeylag VIM 3
Hockeylag KLR 5
ons 18 sep Slut
Hockeylag NYB 3
Hockeylag BOR 2
ons 18 sep Slut
Hockeylag TYR 0
Hockeylag TRO 7
ons 18 sep Slut
Hockeylag ORN 1
Hockeylag BOD 3
ons 18 sep Slut
Hockeylag KAL 5
Hockeylag KIR 2
ons 18 sep Slut
Hockeylag TEG 2
Hockeylag LEJ 3
ons 18 sep Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag OIK 3
ons 18 sep Slut
Hockeylag HIF 5
Hockeylag SEG 8
fre 20 sep Slut
Hockeylag VRH 6
Hockeylag HUD 3
fre 20 sep Slut
Hockeylag DAL 1
Hockeylag TRO 2
lör 21 sep Slut
Hockeylag SUR 4
Hockeylag SIK 3
lör 21 sep Slut
Hockeylag KLR 3
Hockeylag HLS 4
lör 21 sep Slut
Hockeylag AIF 4
Hockeylag VHC 1
lör 21 sep Slut
Hockeylag OIK 6
Hockeylag LEJ 2
lör 21 sep Slut
Hockeylag PIT 4
Hockeylag ORN 1
lör 21 sep Slut
Hockeylag FOR 2
Hockeylag GRU 1
sön 22 sep Slut
Hockeylag STR 1
Hockeylag VBK 5
sön 22 sep Slut
Hockeylag HHC 5
Hockeylag HIF 1
sön 22 sep Slut
Hockeylag SEG 1
Hockeylag VRH 3
sön 22 sep Slut
Hockeylag WIN 6
Hockeylag ESK 3
sön 22 sep Slut
Hockeylag SHC 5
Hockeylag HAN 2
sön 22 sep Slut
Hockeylag KPN 1
Hockeylag MAR 7
sön 22 sep Slut
Hockeylag LND 2
Hockeylag LIN 6
sön 22 sep Slut
Hockeylag KUM 6
Hockeylag MAL 2
sön 22 sep Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag BHF 5
sön 22 sep Slut
Hockeylag HAH 1
Hockeylag KRIF 0
sön 22 sep Slut
Hockeylag MRM 2
Hockeylag TRA 4
sön 22 sep Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag TEG 5
sön 22 sep Slut
Hockeylag KIR 3
Hockeylag VHC 2
sön 22 sep Slut
Hockeylag NYB 8
Hockeylag TYR 2
mån 23 sep 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag VSB -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag SEG -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag STR -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag HAN -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag WIN -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HUD -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag SUR -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag SIK -
Hockeylag LND -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag FOR -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag KPN -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag NYK -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag BHF -
Hockeylag KUM -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag MRM -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HAH -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag KLR -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag BOR -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag DAL -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag BOD -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag AIF -
ons 25 sep 19:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag PIT -
fre 27 sep 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag HHC -
fre 27 sep 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag SIK -
fre 27 sep 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag NYB -
fre 27 sep 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag KAL -
lör 28 sep 15:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag KRIF -
lör 28 sep 16:00
Hockeylag STR -
Hockeylag VRH -
lör 28 sep 16:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag KUM -
lör 28 sep 16:00
Hockeylag KLR -
Hockeylag TRA -
lör 28 sep 16:00
Hockeylag MRM -
Hockeylag DAL -
lör 28 sep 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag AIF -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HIF -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag VSB -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag HUD -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag SHC -
Hockeylag ESK -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag VBK -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag KPN -
Hockeylag LIN -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag LND -
Hockeylag MAL -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag GRU -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag TYR -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag HLS -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag ORN -
Hockeylag AIF -
sön 29 sep 16:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag LEJ -
mån 30 sep 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag BHF -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag HHC -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag STR -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag WIN -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag SHC -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag SEG -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag LND -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag FOR -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag SIK -
Hockeylag KPN -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag NYK -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag BHF -
Hockeylag SUR -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag HAH -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag KLR -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag BOD -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag BOR -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag LEJ -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag NYB -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag ORN -
Hockeylag TEG -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag VIM -
ons 02 okt 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag MRM -

Inför Grästorps IK-SIK

Genrep på schlätta

 Säsongens sista träningsmatch spelas för Skövde IK:s del på bortaplan under tisdagskvällen då Grästorp IK står för motståndet i Åse & Vista Arena. Grästorp har vi mött i träningsmatch en gång tidigare under försäsongen och då avgick SIK med segern efter en effektiv första period. För övrigt Skövdes enda seger såhär långt. Naturligtvis vore det skönt med ytterligare en vinst men naturligtvis kommer motståndet, som också kommit en bra bit längre i sin försäsong, göra allt för att de själva ska gå segrande ur striden i sin hemmaborg.

Det är en lite trött Johan ”Hellas” Hellström jag får träffa idag. Redan klockan sju var det tid för hockeygymnasiet att träna på is. När träningspasset var över blev det till att kasta i sig några limpskivor innan färd fram och tillbaks till Köping och där en intensiv dag med ATG Hockeyettan och den mediabevakning det innebär. Efter hemkomsten till Skövde och Billingehov var det bara att knyta på sig skridskorna för att direkt ge sig ut på isen för träning. Johan andas ut när vi stänger dörren bakom oss och ser ut att tycka det är ganska så skönt att få slå sig ned i den bekväma kontorsstol som står bakom skrivbordet i tränarrummet.

Jag försöker vara konsekvent med första frågan så jag ber dig naturligtvis att beskriva förra matchen?

– Bra hockeymatch, inleder tränaren. I mångt och mycket är jag väldigt nöjd i hur vi attackerar. Om det är vi eller Dalen som drar upp tempot är svårt att säga för det var två lag som spelade med fart och fläkt och var noggranna. Jag tycker första perioden är väldigt intensiv från bägge sidor där. Det finns mycket bra där som jag vill att vi skall ta med oss och egentligen är det enda att vi är för ineffektiva i att sätta dit våra lägen. Det är inget snack om att vi har lägen. Det har vi haft i samtliga matcher men vi måste bli bra mycket effektivare. Annars är jag nöjd och vi tar kampen. Det är inte så att de åker ifrån oss, sedan kanske de är lite mer i vår zon men det ser nog värre ut än vad det är många gånger. Visst stod Viktor (Andersson) för några kvalificerade räddningar men annars tycker jag att han har det ganska lugnt i matchen också. De skjuter många skott men sedan är vi ganska rappa på att få undan returer och sådant och de får också ta mycket av skotten därifrån vi sagt att de får skjuta. Jag gillar det mesta i matchen förutom att vi inte gör mål.

Erik Dahné blev skadad, hur är det med honom?

– Det är fortfarande lite oklart egentligen. Det är ganska luddigt när det är tacklingar som tar högre upp. Han träffar läkarna imorgon tisdag och troligtvis är det en hjärnskakning. Han kom till båset därefter och det kändes inte helt hundra med honom och då valde vi att ställa över honom. Han ville spela men vi chansar inte när det gäller sådana saker. Han träffar lagläkaren imorgon och sedan får vi ett besked där men han är snart på benen igen.

Det är lite synd om honom för han var väl skadad även förra säsongen.

– Ja i samma ishall och på samma ställe så det vore bra för honom att komma tillbaka men sedan får det ju givetvis ta den tid det tar för när det är hjärnskakningar är vi väldigt noga här för det är inget vi vill ha återkommande. Det är genomgående inom Svensk ishockey. Erik spelar inte imorgon och han är inte med på någon träning utan han skall träffa läkare och göra en noggrann undersökning.

Skövdes mål igår var ett straffmål av Jonathan Ström, berätta lite om Ström?

– Ström har kommit in bra i det. Han är center och han infriar de förväntningar vi hade på honom och vi visste vad det var när vi värvade honom. Han är väldigt enkel att spela med och han hjälper både sina backar och sina ytterforwards väldigt bra. Han har kommit bra in i spelsättet här också och han fick även in en tjusig straff där igår. Det var en riktig åttiotalare ler Hellas, den var fin. Han har varit bra och jag tycker han är intensiv i sitt spel, det var det vi ville ha och det är det vi har fått.

Är det du som bestämmer vilka som lägger straffarna eller hur går det till?

– Vanligtvis är det den som blir neddragen som får en ärlig chans också. Sedan är det ju så att när det är straffar efter full tid är det jag som styr även om killarna har ett finger med i spelet. Någon som inte känner sig het för dagen säger det eller om det är någon som säger att jag sätter den, då säger de det. Så visst, det är jag som tar besluten men killarna är också väldigt delaktiga i det.

Har ni tränat mycket straffar?

– Nej inte överdrivet mycket. Det är klart att vi kör någon strafftävling ibland men det är mer när killarna får fria ytor därute på träning som de kör sådant.

Precis här inträffar det som inte får inträffa under en tränarintervju, inspelningen stannar utan att jag märker det. Härifrån till slutet av intervjun är det mitt minne som får återge vårt samtal vilket innebär att åsikterna jag tillskriver ”Hellas” kanske inte helt överensstämmer med sanningen.

Samtalet gled här in på den upptaktsträff för ATG Hockeyettan som tränarna i hockeyettanlagen varit på under dagen. För hockeyettan Västra hölls träffen i Köping. Normalt brukar Skövde även ta med lagets kapten till träffen men så var det inte denna gång utan Johan var ensam på träffen. Tränarna samlades till en gemensam lunch innan träffen inleddes och under direktsändning på hockeyettan.se intervjuades samtliga lags tränare. Upplägget var sådant att tränarna intervjuades i par som motsvarade motståndarlagen i premiäromgången. En stående fråga till tränarna var vilka de tippade som seriesegrare och Johan Hellström tippade där Nyköping som seriesegrare. Efter detta följde bland annat intervjuer av media.

Naturligtvis frågade jag Johan hur han motiverar valet av Nyköping som seriesegrare? Jag förstår att det valet inte var självklart på något viss men att han tycker Nyköping bland annat har värvat bra. Som en alternativ kandidat till seriesegern lyfte han även fram Forshaga men påpekade också att det är många bra lag som kommer fightas om det och att det är jättesvårt att sia om utgången, eller för den delen vilka som kommer hamna längst ned i tabellen.

Under dagens träning, vars ispass genomfördes i B-hallen, handlade mycket om att bygga vidare på det som skapades mot Dalen och att sätta grunderna ännu hårdare. En del handlade om hur och när avslut ska tas. Det är viktigt att för de olika spelarna inse hur de skall avsluta då en del spelare är duktiga på att spela in pucken medan andra kanske skall stå framför mål för att skymma och kriga in returer. Träningen innehöll även taktiska delar såsom när man skall plocka ut målvakten med mera. Efter avslutat ispass körde fystränaren Fredrik Söder ett 45 minuter långt pass med killarna.

Vi pratade även om träningarna i B-hallen och hur ofta de genomförs där. Fördelningen mellan träningstillfällen i respektive A och B-hall är förhållandevis likvärdig. Nackdelen med B-hallen är temperaturen som är låg jämfört med den i A-hallen. Paradoxalt nog är det även den lägre temperaturen som är den stora fördelen då det ger en is som är av mycket god kvalitét med de fördelar det innebär.

Skövde IK spelar sin sjunde och sista träningsmatch under tisdagen och det är någon eller några matcher mindre än vad vi är vana vid här i Skövde. Men Hellas förklarade att det är helt enligt plan med fem träningsmatcher plus cupen som spelades i Mariestad vid månadsskiftet. Tränaren menade även på att det inte får bli för många träningsmatcher på grund av risken att det kan smyga sig in en viss mättnadskänsla innan seriestart.

Under tisdagens match mot Grästorp vill Johan se att effektiviteten framför mål snäppar upp. I mål för denna match hittar vi Hugo Fagerblom och de spelare som saknas på grund av skada är Adam Thilander, Oscar Forsmark och Erik Dahné. Även Erik Möller saknas i laguppställningen och en anledning till det är att han kommer spela match med juniorerna under tisdagen. Johan förklarar att det för Eriks bästa är bra om han kan spela mycket med juniorerna där istiden blir väldigt mycket mer än den han får med A-laget.

Jag ber om ursäkt för misstaget med inspelningen av intervjun och säger som vår tränare för Skövde IK, jag får jobba på detaljerna.