Väsby straffade ESK i genrepet!

Elliot Lorraine blev matchvinnare när Väsby Hockey under tisdagskvällen övertidssegrade med 2-3 efter att just Elliot Lorraine placerat in den avgörande straffen. På det hela blev det ett relativt bra genrep för Väsby som spelmässigt hade dominansen i princip rakt igenom matchen men där avslutningen på matchen blev lite väl stökig med många utvisningar.

Enköpings SK ville gärna sätta sig i respekt inför seriespelet och det speciellt med tanke på att dessa två lag kommer att mötas om en dryg vecka i samma ishall. Hemmalaget gick ut hårt fysiskt och spelade faktiskt ganska ovårdat vilket inte alla gånger beivrades av domarteamet. Stämningen blev till slut inte den bästa ute på isen men det var framförallt i den sista perioden som det var sånär på att spåra ur.

Annars var det Väsby som tog tag i taktpinnen relativt omgående i matchen och redan i inledningen träffade Felix Dahlgren kryssribban och där pucken sedan damp ned längs med mållinjen där Fredrik Stridlund var millimetrar från att peta in pucken. Väsby hade sedan övertaget i princip perioden ut men där avslutningarna saknade det där lilla extra.

Fredrik Stridlund som var närmast målkänning i första perioden skulle dock få sin revansch i den andra perioden men det var inte han som bröt dödläget i matchen utan det var istället hemmalaget som inte alls logiskt tog ledningen i matchen redan i andra periodens andra minut. Slarv från Väsby gav ESK läget som de direkt tog tillvara på.

I den åttonde minuten kom dock Väsbys kvittering och denna gång tog Fredrik Stridlund tillvara på en retur. Han dök påpassligt upp efter ett skott av Nick Hedemyr som styrdes åt sidan via hemmamålvaktens benskydd och sedan kunde Stridlund i princip sätta kvitteringspucken i tom kasse.

Precis som i mittakten så rivstartade hemmalaget även den tredje perioden och då tog det inte längre än fyrtiofyra sekunder innan ESK återigen var i ledningen. Det var frukten av ett fint anfall där exekutor satte pucken elegant uppe i krysset bakom en maktlös Linus Ryttar.

Väsby fick sedan återigen jaga en kvittering vilket lag till slut laget gjorde tillräckligt bra. Martin Liljekvist låg bakom kvitteringspucken när han avlossade ett skott som ESK:s målvakt inte mäktade med att blockera. Först fram på returen var sedan kvicksilvret Manfred Ehlers som tog Väsby till en övertid.

Sista perioden blev annars en väldigt förryckt period där utvisningarna i princip avlöste varandra. Närmast ett segermål blev Väsbys Eric Winbergh som i absoluta slutsekunderna åkte sig igenom hemmalaget och sånär satte pucken bakom en för kvällen storspelandes Simon S:t Cyr.

Åka sig igenom motståndarförsvaret gjorde sedan också matchvinnaren Elliot Lorraine. I övertidsspelet med tre man vardera ute på isen tog Elliot pucken och åkte sedermera helt enkelt ifrån sina bevakare. Han blev därefter bryskt stoppad och domare Henrik Fluch tilldömde Väsby ett straffslag. I detta var sedan Lorraine iskall när han till slut trädde in segerpucken i krysset.

Sammanfattningsvis så blev det ett helt okej genrep för Väsby som avslutade träningsmatchandet utan förlust under ordinarie tid. Spelarna är trygga i spelet och det känns som att laget nu är väl förberedda för vad som komma skall.

Spelarmässigt vill jag ikväll lyfta fram forwardsduon Jonathan Rodensjö samt Elliot Lorraine och på backplatsen lyste Fredrik Falk återigen klarast.