Inför Väsby vs Visby/Roma

SERIEPREMIÄR! Dagen med stort D i ATG Hockeyettan Östra närmar sig. Söndag eftermiddag klockan 15.00 (observera tiden) väntar en av favoriterna i form av Visby/Roma som kommer på besök till Vilundahallen.

 

Ett hett och tufft möte väntar med andra ord och räkna med att det kommer att smälla en del i sarghörnen när dessa två förmodade topplag gör upp om tre viktiga poäng. För visst känns poängen viktigare i början av serien än mitt i själva lunken även fast det egentligen inte gör någon skillnad när man tar dem. Men det är ändå viktigt att få en bra start och framförallt för Väsby som har ett riktigt tufft matchschema till en början där Väsby förutom gotlänningarna även möter Enköping, Huddinge och Hudiksvall inom de fem första omgångarna.

 

Men fokus sätts alltså först och främst till söndagens uppgift när ett upphaussat Visby/Roma med sin nybakade tränare Hans ”Säcken” Särkijärvi vid rodret anländer från Gotland. Det blir då mot ett Visby som kommer att spela sin andra match i serien eftersom laget redan gör sin premiär mot Hammarby under fredagen.

 

En ny tränare brukar innebära förändringar i spelet. ”Säcken” brukar stå för organiserad ishockey med fokus på framförallt försvarsspelet så räkna med att Väsby möter ett ramstarkt försvar på söndag. Det gäller då att hitta luckor i muren och extra kul då att Väsby av AIK fått låna tekniska och finurliga Carl Wassenius inför matchen vilket gör att Väsby kan matcha fyra fulla kedjor där rejäl offensiv kraft kommer att finnas i varje tänkbar formation.

 

Jag har vänt mig till fjolårssäsongens MVP och lagkapten Christoffer Gozzi för att känna Väsby på pulsen inför matchen. Christoffer är lagkapten även i år och vad han känner kring det och hans tankar inför matchen får ni läsa här.

 

Hej Christoffer! På söndag smäller det och äntligen spelas matcherna om poäng. Vad är din känsla inför seriepremiären?

-Tjena Krille! Som du säger så ska det bli kul med tävlingsmatcher igen. Känslan är bra inför söndag.

 

Vi har haft sju försäsongsmatcher på oss att komma i form inför premiären och vi har inte förlorat en enda av dessa under ordinarie tid. Hur skulle du vilja beskriva vår försäsong?

-Den har varit stabil. Vi har fortfarande inte riktigt kommit upp i nivå som vi kan över längre perioder men det har blivit bättre och bättre.

 

Tycker du att vi har kunnat bygga vidare på vårt fina spel från våren och finns det något speciellt som vi behöver snäppa upp när vi ska börja spela om poäng?

-Det tycker jag absolut! Eftersom många är bekanta med vår spelidé så har inlärningsprocessen gått fortare än vad man kanske tidigare varit van vid. Något som vi behöver förbättra är att vi behöver bli spetsigare framåt.

 

Du är en av sjutton spelare som är kvar från fjolåret. Med det förväntas att du och övriga sexton spelare ska vara med och berätta om den grund som vårt spel vilar på. Hur tycker du att årets trupp kommit ihop under försäsongen?

-Vi har kommit ihop bra och alla nya killar som har kommit har kört på bra och varit sugna på att komma in i vårat system.

 

Vad känner du kring din egen form och hur har din försäsong varit?

-Tycker min försäsong har varit stabil men finns mycket mer att ta av.

 

Du är återigen lagkapten i Väsby och blev under fjolåret vald till säsongens MVP. Vad känner du om förtroendet kring utnämningen och hur kommer du att leda laget i år?

-Att fortsätta få vara lagkapten känner jag en stor stolthet i. Sedan att jag blev framröstad var väldigt rolig med tanke på att det var många som gjorde det bra förra året.

 

En riktigt tuff motståndare väntar på i premiären i form av Visby-Roma. Dem har vi ju mött många gånger under årens lopp där matcherna ofta blir väldigt jämna och täta. Vad känner du till om dem i år?

-Vet att dom har ny tränare och har en ambition att vara ett bra men mer än så vet jag inte än.

 

Vad tror du blir viktigast för oss att fokusera på i den matchen?

-Att vi spelar vårt spel och har hög fart!

 

Slutligen Christoffer, hur går det nu på söndag och på vilket sätt är du bidragande till det?

-Jag kommer bidra med väldigt hårt jobb och jag tror att vi vinner med 4-3!

 

// # 19 – Christoffer Gozzi ©

 

Visby/Roma har precis som Väsby lyckats bibehålla stommen från fjolåret och kryddat laget med sex nya spelare. Några sticker ut mer än andra av dessa men viktigaste spelaren för gotlänningarna är nog ändå lagkapten Mikael Adamsson. Han har nog blivit Mr Visby/Roma efter sina elva raka säsonger i föreningen varav nio som lagkapten. Jag har tagit några ord med Mikael vars tankar inför söndagen låter så här.

 

Hej Mikael! Till helgen är det äntligen seriepremiär. Ni tjuvstartar ju redan på fredag mot Hammarby innan ni på söndag tar färjan över till fastlandet och Upplands Väsby. Hur laddade är ni inför vad som komma skall?

-Det ska bli kul att det äntligen drar igång, försäsong är kanske inte det roligaste som finns. Berätta lite om er försäsong som endast har bjudit på två riktiga träningsmatcher.

 

Hur pass förberedda för matchspel är ni med tanke på det ringa träningsmatchandet?

– Jag är inte speciellt orolig, vi är vana att spela få träningsmatcher. Men vill man som lag toppa formen till premiären ska man nog spela några fler träningsmatcher.

 

Vad säger du annars om Visby-Roma säsong 2019/2020 när ni nu har en sådan meriterad herre som Hans ”Säcken” Särkijärvi vid rodret. Hur kommer vi att märka av det rent spelmässigt?

-På förhand hand känns det bra. Sen ska man komma ihåg att det är mycket som ska klaffa om man ska vara med och slåss i slutet på säsongen. Vår spelidé är nog rätt lik föregående år så någon större skillnad i spelet kommer ni nog inte märka av.

 

Ni har behållit en stor del av stommen från fjolåret och kryddat anrättningen med några riktigt intressanta spelare. Vilka tycker du lyst mest hos er under försäsongen som du tycker att vi i publiken ska hålla ett litet extra öga på?

-Det finns ett gäng som sett ”fina” ut men om jag måste nämna någon specifik så skulle jag säga Teemu Huutu. Han har bra blick för spelet och kommer bli nyttig för oss framförallt när det kommer till det offensiva spelet.

 

Du tillhör ju själv en av de mest rutinerade i laget när du nu kliver in på din tolfte raka säsong i Visbytröjan. På vilket sätt kommer du att leda ditt lag i höst/vinter?

-Kör på som vanligt, sen får man väl föregå med gott exempel emellanåt.

 

Väsby väntar ju er som sagt på söndag. Vad känner du till om oss i år och på vilket sätt har ni scoutat oss inför söndagen?

-Som jag förstår det hela har ni fått behålla stora delar av truppen. Vi har haft en kort genomgång inför matchen men fokuserat på vårt eget spel.

 

Under fjolåret möttes vi endast två gånger med varsin vinst. Vad kommer du ihåg från dessa möten?

-Minns inte så mycket men det brukar bli rätt roliga matcher.

 

Slutligen Mikael, hur tror du att ni kommer att försöka sätta tonen i matchen på söndag och vad kommer att fälla avgörandet?

-Vi ska ut och visa att vi är här för att ta tre poäng. Tråkigt svar men PP och BP fäller avgörandet.

 

// # 20 – Mikael Adamsson – Visby/Roma

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren