Målexplosion när Hammarby föll i hemmapremiären

Det var ett Hammarby med gott självförtroende efter poäng borta mot Huddinge som tog sig an Segeltorp i kväll – men hemmapremiären slutade inte direkt som man ville.

Efter poängen borta mot Huddinge i söndags så väntade sig alla 176 i hemmapubliken en bra match i hemmapremiären mot Segeltorp. Dock fick sig alla en liten chock när ”Torpet” öppnade med en hög press. De som till synes fick den största överraskningen verkade vara hemmaspelarna som inte kom någonstans i inledningen av matchen.

Därför var det logiskt att det var just Segeltorp som spräckte nollan för denna säsong i SDC-hallen. Och det skulle bli fler mål, många fler. Marcus Carlsson skulle visserligen kvittera efter att ha vallat pucken via den duktiga Ludvig Christoffersson i Segeltorps mål in till 1-1 endast drygt två minuter efter ”Torpets” ledningsmål.

Blev mål på allt

Innan den första periodvilan så skulle Linus Borgman göra sitt första mål för säsongen, och det var snyggt. Han fick tillsynes gå helt ostört genom hela det grönvita laget innan han sprätte upp 1-2 i Sebastian Anderssons högra kryss. Ett helt rättvist resultat efter den första perioden. Segeltorp var helt enkelt det bättre laget.

Om det hade funnits nån form av spel från Hammarby i den första så klappade det igenom totalt i den andra. På ca tio minuter så gick bortalaget från en uddamålsledning till en femmålsledning. Det blev verkligen mål på i stort sett varenda skott som Segeltorp sköt. När resultattavlan stod på 1-6 så fick Sebastian Andersson nog och lämnade över spaden till Marcus Due-Boje. Detta tände Hammarby lite och fick in två snabba kassar i slutet på den andra perioden genom Marcus Carlsson vilket gjorde sitt andra mål för kvällen och fjärde mål totalt. Samt Felix Johansson med nummer 77 på ryggen noterades för sitt första mål för säsongen.

Punkterade tidigt

Efter denna forcering i slutet av mittenakten så hade man önskat att perioden var några minuter längre. För nu var verkligen Bajen på gång. Förhoppningar surrades på läktaren inför slutperioden om att detta kunde faktiskt gå. Tre mål på en period är väl inte omöjligt. Tyvärr varade detta bara i dryga fem minuter. Då punkterade Segeltorp med ett 3-7 och 3-8. Hammarby snyggade visserligen till siffrorna i slutet till slutresultatet 5-8. De sista målen gjordes av Felix Johansson, sitt andra mål för kvällen, samt Marcus Carlsson som stod för ett hattrick. Dock lär det inte käkas så mycket tårta på träningen i morgon.

Fanns det då något att ta med sig från denna match då? Javisst. Dels så gjorde vår kapten tre mål och har nu gjort sex mål på tre matcher. Dels så gjorde vi fem mål framåt och hade hyfsade powerplay.

Nästa match är på söndag då vi åker upp till Hälsingland och Hudiksvall som vunnit båda sina inledande matcher med 5-0. Så det blir en riktigt tuff match. Nästa hemmafajt är på onsdag då nykomlingen Strömsbro kommer på besök. Nedsläpp sker 19:00 i SDC-hallen. Välkomna då.