Storseger för Borlänge Hockey i hemmapremiären

Under onsdagskvällen så spelade Borlänge Hockey sin hemmapremiär när man tog emot Malungs IF ett daladerby med 822 åskådare på läktaren.

BHF kom ut starkast och gjorde 1-0 redan efter 1.18 när Jacob Thor förvaltade en straff sedan han själv blivit neddragen i friläge. Som en smolk i bägaren så hade dessutom Malung powerplay när målet skedde.

Borlänge redde sedan ut resten av det numerära underläget och ett par minuter senare stod det 2-0 på tavlan då Thors kedjekamrat Erik Johansson distinkt satte dit pucken, assisterad av sina kedjekamrater Jacob Thor och Philip Norberg Aspnäs.

Borlänge fick sedan sitt första powerplay i matchen när Oscar Olsson satt utvisad och då dunkade Jonas Halvarsson in 3-0 med ett tungt skott från blålinjen.

Malung tog time-out och fick strax därpå häng på BHF igen då man inom loppet av 19 sekunder gjorde 2 mål.

I den andra perioden drog dock Borlänge ifrån och avgjorde matchen. Först ordnade Robin Höglund 4-2 efter ett fint spel tillsammans med Patrick Elfsberg och Markus Persson. Sen satte Jacob Thor sitt andra men inte sitt sista mål för kvällen fram till 5-2 innan Erik Johansson inte ville vara sämre genom att åka sig fri och sätta dit 6-2.

Den tredje perioden blev en transportsträcka för BHF där Malung inte nämnvärt hotade Alexander Johansson i BHFs kasse som därmed gjorde sin BHF debut i seriesammanhang. 7-2 fixade Jacob Thor som därmed fastställde sitt hattrick innan backen Lucas Byhlin stod för en individuell prestation och skickade in slutresultatet 8-2.

skotten 51-29 (20-6, 17-10, 14-13)

utvisningar BHF 4×2 Malung 4×2