Övertidsseger mot Skövde

Matchen mot Skövde startade i ett högt tempo med mycket skridskoåkning. Vad gäller passningar i högt tempo var det gästerna som behärskade det bäst i den första perioden. Särskilt tydligt blev det vid de numerära överlägena då Skövde passade pucken till varandra som på ett snöre, medan hemmalaget nästan verkade ha glömt bort hur man slår ett pass. Trots fem utvisningar i den första perioden resulterade inget i något mål. Matchens första mål kom istället i en spelvändning där Fredrik Engström blev ensam med Viktor Andersson i Skövdes mål och satte sitt första mål i Forshagatröjan med dryga minuten kvar av perioden.

I den andra perioden fungerar passningsspelet bättre för hemmalaget och man har en hel del puckinnehav när man spelar 5 mot 5, men utan att komma i bra skottlägen. Skottstatistiken 17-5 till gästerna skvallrar också om detta. I slutet av perioden faller spelövertag

et över på Skövdes sida och det fortsatte även i början av den tredje perioden där man lyckas spräcka David Söderbergs nolla efter en retur. Skövde har lite senare även puck inne i Forshags mål, men en bra placerad domare viftade genast bort det för spel med hög klubba. En av periodens vassare lägen inträffar fem minuter senare när Skövde har ett power play, men det är Forshaga som kommer i en 2 mot 1 och där Viktor Andersson med tåspetsen lyckas rädda Kimmy Skoglands försök. Det var många i Ängevi som hade räknat in ett ledningsmål där.

Tredje perioden slutar med ställningen 1-1 och var frågan vilket lag som skulle lägga beslag på extrapoängen. Forshaga pressade ner Skövde i egen zon direkt och Niclas Edman jobbade förtjänstfullt fram pucken till en fristående Oliver Kandergård, som pricksköt 2-1 i Viktor Anderssons vänstra kryss 23 sekunder in på övertiden.

Coach Per Lundell sammanfattar matchen:
-”Skön seger mot Skövde!
Inget skönspel, men en match som vi krigar oss till vinsten. Skövde var i ärlighetens namn bättre än oss i 1:a perioden men efter bra försvarspel och målvaktsspel så kan vi ta ledningen genom Fredrik Engström i slutet av perioden.
Andra perioden blev det mycket spel i boxplay och det gör vi mycket bra men det tar ork från offensiven.
Direkt i 3:e perioden reducerar Skövde till 1-1 och det blir en jämn period. I förlängningen hinner det bara gå 23 sekunder innan Oliver Kandergård avgör fint framspelat av Niclas Edman.”

På onsdag åker laget till Malung för att förhoppningsvis ta hem de tre första bortapoängen för säsongen. Skövde i sin tur tar emot Köping på hemmaplan.