BHC föll i hemmapremiären: BHC – KRIF 4-5

Inför storpublik i hemmapremiären igår så blev det en målrik match där BHC fick jaga för kvittering och klarade av det fyra gånger om. Men när KRIF hade tagit ledningen med 4-5 i den tredje perioden så blev det slutresultatet. Borås kunde i den tredje perioden hålla undan bra när man spelade boxplay 3 mot 5, och vi kan konstatera att efter 4 spelade omgångar så är Borås 100% täta i boxplay. BHC kämpade hårt för att få in den sista kvitteringspucken i slutminuterna, men KRIF kunde gå segrande från denna match med 4-5.

Slutresultat: 4-5 efter fulltid.
Skott på mål: 36-35
Utvisningsminuter Borås: 6 minuter (3×2 min)
Utvisningsminuter KRIF: 6 minuter (3×2 min)
Domare: Daniel Lindgren
Publiksiffra: 1348

Målskyttar och assister:

Första perioden:
1-1 Roman Andrejev (Linus Karlsson, Aleksei Sibirtsev)

Andra perioden:
2-2 Simon Westlund (Aleksei Sibirtsev, Mark Corbett)
3-3 Martin Karlsson, power play (Roni Viirlas, Casper Estola)

Tredje perioden:
4-4 Niclas Svedberg (Aleksei Sibirtsev, Linus Karlsson)

Huvudtränare Janne Ericson sätter ord på sina tankar om gårdagens hemmapremiär:

– Efter att kommit ner lite i varv efter matchen så känns det lite surt att förlora, men vi förlorar mot ett Kallinge/Ronneby som är det bästa lag vi mött så här långt i serien. Tyvärr tycker jag inte att vi kommer upp på den nivå som vi haft i tidigare matcher, men vi mötte också ett väldigt spelskickligt lag idag. Kanske var det lite hemmapremiärnerver som spökade.

Vi visar prov på härlig moral i laget att vi hela tiden jobbar oss tillbaka in i matchen. Vi vet att vi har lite att jobba med i försvarsspelet och det blev bättre i 3:e perioden. Vi lär oss hela tiden att spela sådana här tuffa och täta matcher och det är utvecklande för både individen och laget. En tursam styrning på tennis i 3:e perioden avgör och det är inte enkelt att försvara sig emot. Alla försöker göra sitt bästa och vi krigar enda in i slutet och det positivt. Jäkligt kul att så många var plats i hallen, fortsätt komma på våra matcher. Vi behöver ert stöd.

Nu återhämtar vi oss och på måndag startar förberedelserna inför Tranås borta på onsdag.