Första förlusten för Borlänge efter en jämn bortamatch mot Mariestad

Under måndagskvällen så skulle BHF spela den hittills tuffaste bortamatchen för säsongen när man åkte ner till Skaraborg för ett möte med Mariestad. Ett Mariestad som BHF under flera säsonger kamperat emot med bra och tufft spelade matcher.

Mariestad började bra men efter att Markus Persson i Borlänge åkt på en utvisning och BHF klarat av det numerära underläget började BHF ta över spelet mer och mer. Man skapade flertalet chanser mot förre BHF keepern Tobias Sandberg som dock höll tätt.

När BHF sedan kom i en 3 mot 2 kontring så fick vi se matchens första mål. Fint spel av BHF och Erik Johansson som avslutar till höger om Sandberg.

BHF fick sedan en pangstart i den andra perioden när Mikael Hansson på egen hand snurrade upp ett par hemmaspelare, spelade iväg pucken, tog en ny position, fick tillbaka pucken och distinkt sprätte dit 0-2.

Men BoIS replikerade bara minuten senare när BHF var passiva. Victor Eriksson i BHFs kasse tappade balansen när Johannes Andersson tog ett avslut och det var reducerat.

Efter målet tog hemmalaget tag i taktpinnen och när BHF gång på gång drog på sig utvisning så kom kvitteringen genom Lucas Gidenius.

Knappt 2 minuter in i tredje perioden var också vändningen ett faktum då BHF i slutet av den första perioden drog på sig en utvisning och för andra powerplaymålet i matchen fixade backen Tobias Aronsson 3-2.

BHF försökte sedan gå för en kvittering och fick ett jätteläge när Mariestad drog på sig 2 utvisningar inom 1 minut. Men istället för kvittering drog Patrick Elfsberg i BHF på sig en 2a och chansen försvann även om man hade knappa minuten i spel 4 mot 3.

Mariestad kunde sedan avgöra matchen i öppen kasse när Simon Ericsson satte slutresultatet 4-2.

skott 26-31 (7-14, 11-10, 8-7)
utvisningar BoIS 4×2 BHF 6×2