Vimmerby Hockey tog andra raka segern

Vimmerby Hockey besegrade Hanhals med 3-2 under onsdagskvällen och tog andra raka segern på kort tid.

VH inledde matchen i Kungsbacka bäst och gick till första periodvilan med 2-0 i ryggen. Båda målen tillverkades i powerplay. Först 1-0 genom Jesper Bärgård som styrde in Oskar Carlssons skott från blålinjen. Och åtta sekunder före pausvilan gjorde finländaren Niklas Salo sitt första mål i VH-tröjan efter passning från Christoffer Rasch.
Hanhals kom dock tillbaka i den andra perioden och reducerade till 2-1. Hanhals var också det bättre laget i mittperioden.
I den tredje perioden bytte lagen chanser med varandra till en början. VH fick till slut utdelning först när Anton Carlssons styrde in 3-1. Förarbete av Jakob Karlsson och Edwin Johansson.
Hanhals gav dock inte upp, utan skickade in en reducering med mindre än fem minuter kvar. Hemmalaget tryckte också på för kvittering i slutskedet, men då stod storspelande målvakten Tomas Rydén i vägen.
VH tog andra raka och klättrar också ett par placeringar i tabellen. Nu blir det en knapp veckas spelledigt innan Kallinge/Ronneby väntar på hemmais nästa onsdag.