Thyni tror stenhårt på sitt KIF

Fyra segrar och två förluster.

KIF pendlar kring allettan-sträcket trots den fina starten.

Kampen om topp fem är stenhård.

– Det är en otroligt tajt serie, så varenda poäng är viktig och kommer att bli avgörande, säger Simon Thyni.

I och med Kalix seger över Kiruna AIF i onsdags gick de om KIF i tabellen. Men om KIF vinner mot SK Lejon på söndag är det ombytta roller igen.

Upp och ner, ner och upp.

Tabellen är ett levande drama och kommer att vara så tills sista minuten är spelad.

KIF fina start stärktes ytterligare efter den viktiga segern över Teg förra helgen med 3-1. En av målskyttarna som visade vägen var Kirunasonen Simon Thyni.

Fräckt snodde han bara pucken och såg att göra som han ville med den innan sitt mål.

– Jag bröt passningen i mittzonen och gick emellan backarna och bestämde mig för att skjuta högt och där satt den också, är hans mer ödmjuke tolkning av målet.

Gästerna pressade, men KIF-muren stod pall.

– Det var otroligt sköna tre poäng där alla verkligen bidrog. Spelet med puck är något jag vill lyfta fram lite extra. Där känns det som att vi har blivit bättre för varje match vi har spelat, säger Simon Thyni.

Centern är bara 22 år men är redan inne på sin sjätte säsong i A-laget. En otroligt fin siffra.

64 poäng på 145 matcher är också imponerande.

Hittills den här säsongen står han noterad för två mål och två assist på sex matcher.

Nu hoppas så klart alla KIF-fans på fler poäng mot Lejon på söndag. Så här resonerar han inför matchen i Skellefteå.

– Det blir viktigt att vi håller oss till vårt eget spel och bygger vidare på de saker som vi har gjort bra de senaste matcherna, hög fart och en bra puckkontroll över hela isen.

Vad tro du om KIF:s möjligheter att gå till allettan?

– Jag tror stenhårt på våra chanser att nå topp fem och det är något som vi kämpar för varje dag. Det är en otroligt tajt serie så varenda poäng är viktig och kommer att bli avgörande.

Hemsidan tog även ett snack med backbjässen Samuel Ivanic som svarade för en stabil insats mot Teg, med bland annat en assist noterad.

Nu blickar han framåt.

– Det är verkligen en viktig match på söndag. Vi måste ha fokus på matchen och ta hem poängen, säger 23-årige slovaken.

Lejon är sist i tabellen och har bara vunnit en match så här långt, mot Teg på övertid.

Men man ska även tillägga att Skellefteålaget stod emot Boden hyfsat senast. Tippade topplaget kopplade greppet om matchen först sent i den andra perioden då man vände 0-1 till 2-1 med två sena och psykologiskt tunga mål.

Samuel Ivanic menar att KIF absolut inte får underskatta Lejon.

– De är tuffa att spela mot. De är vassa i sina kontringar och det måste vi vara beredd på. Vi måste visa upp vårt bästa spel, säger backen.

Hur skulle du summera din egen säsong så här långt?

– Jag har spelat min stil, vilket är att alltid ta defensiven först. Jag försöker vara killen som spelar fysiskt. Jag är nöjd över att jag inte har dragit på mig några utvisningsminuter ännu, vilket är bra med tanke på min spelstil. Jag har haft några bra skott under de senaste matcherna och hoppas att mitt första mål kommer snart. Jag har ett bra plus-minus hittills (+3) men huvudsaken är så klart att laget vinner, säger Samuel Ivanic.

En längre intervju med KIF:s sympatiske back kommer på hemsidan under nästa vecka.

Och lagom till matchdagen kommer så klart även en rapport från tränaren Robert Lahti med de senaste nyheterna från KIF-lägret.

 

Mattias Heikki