Matchrapport: Enköping – Strömsbro HC

Efter en stark tredjeperiod kunde Strömsbro vinna bortamatchen mot Enköpings SK på onsdagskvällen i Bachohallen. Slutresultatet skrevs till 2-5 och båda debutanterna Johan Eriksson och David Deutsch noterades i poängprotokollet.

Bortalaget kunde ta ledningen efter ungefär tio spelade minuter när Johan Börjesson står perfekt placerad framför Simon S:t Cyr i Enköpingskassan och bara kan styra in pucken i nätmaskorna. Hemmalaget bjöd på ett relativt högt tempo och kunde sedermera kvittera till 1-1 ungefär två minuter senare, ett resultat som stod sig perioden ut.
Den andra perioden var inte gammal när bortalaget skulle återta ledningen genom Viktor Svensson när han skickade in 1-2. Enköping hade chans på en kvittering igen genom ett friläge men Alexander Flink spelade stabilt i målet.
Trots en ganska målsnål tillställning hittills skulle det lossna i den tredje perioden. Enköping kunde kvittera till 2-2 i numerärt överläge när Strömsbro fick sätta sig för en tripping. Men därefter var det de orangeklädda för hela slanten. I spel fem mot tre kunde Pontus Andersson göra sitt första mål för säsongen i Rallarbotröjan när han gav bortalaget ledningen i matchen för tredje gången. Bara 14 sekunder senare ökade kapten Viktor Ehn på till 2-4 och matchen kändes därmed avgjord. Innan hesa Fredrik ljöd skulle David Deutsch bara rensa bort pucken från egen zon innan han skulle åka på byte men den pucken hamnade hos brorsan Gabriel Deutsch som bara kunde åka och lägga in spiken i kistan till 2-5. Alla tre poäng åker med hem till Gävle efter den här segern och vi befäster vår femteplats i tabellen.
Nu väntar ett litet uppehåll innan serien vänder och drar igång igen den 3 november då vi möter Arlanda Wings på bortaplan.

Enköpings SK – Strömsbro HC 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)
Skott: 39-26 (18-10, 12-9, 9-7)
Utv: 6-8 (0-0, 2-2, 4-6)