Skövde tog viktiga poäng i jakten på Allettan

Efter den tunga förlusten borta mot Grums vände Skövde hem till Billingehov för match mot Lindlövens IF och det var SIK som var det spelförande laget under den inledande perioden. Laget vann skottstatistiken med 17-7 men hade förtvivlat svårt att skapa några vassa chanser.

Istället var det Lindlöven som skapade de hetaste chanserna. Hugo Fagerblom fick göra en tidig räddning när Anton Björkman fick öppet mål men Fagerblom stod för en svettig räddning.

SIK fick ett gyllene läge att ta ledningen i matchen när de fick spela fem mot fyra i fyra minuter, men istället för mål framåt fick Hugo Fagerblom plocka ut två puckar ur sin kasse.

Anton Brandhammar stod för en rejäl indianare. Fagerblom räddade det initiala avslutet av Erik Broman men returen petade Broman in under burväktaren.

45 sekunder senare var det dags igen, ett skott från offensiv blålinje gick via Alexander Kovalonok och in under en chanslös Fagerblom.
-Vi har en tung period och det är när vi har powerplay i första perioden och det är där de gör sina mål, konstaterade Johan Hellström.
-Fem mot fem och boxplay är bra. Men vi måste analysera vad som hände, det är inte okej. I powerplay generellt sett så kan vi spela med större marginaler och nu blev vi straffade över något som vi hållt på med hela säsongen, sa Johan Hellström.

SIK:s spel i egen zon var inte speciellt bra under den första perioden, flera gånger om blev det farligt framför Fagerblom och när Max Karde

vall stod för en ny indianare i egen zon fick Fagerblom se till att freda sitt mål på nytt.

I den andra perioden började hemmalaget bättre, Alexander Henriksson prickade målramen efter knappt fyra minuters spel men målet lät vänta på sig. Intentionerna var dock bättre och hemmalaget skapade betydligt mer chanser än tidigare.

Henrik Thegel hade ett läge, Jesper Erlandsson ett annat och Adam Thilander ett tredje.

Men gästernas burväktare, Isak Mantler stod för några fina parader.

Men skam den som ger sig, under periodens sista minut lyckades Jonathan Ström slå in reduceringen när han högg på en retur från Mantler och SIK var med i matchen målmässigt.

I den tredje perioden kändes det som att det var spel mot ett mål, Skövde IK mot Isak Mantler och hade det inte varit för gästernas burväktare hade SIK mycket väl kunnat springa ifrån i målprotokollet.
-Jag ska berömma deras målvakt, långa stunder är det vi mot honom, sen behöver vi vara mer noggranna i våra avslut, ansåg Johan Hellström.

Henrik Thegel fick ett fint kvitteringsläge efter en halvminut men trots att han var helt ensam framför Mantler gick avslutet över ribban.

Det dröjde knappt halva perioden, sedan styrde Lukas Johansson in pucken bakom en chanslös Mantler. Adam Thilander kastade iväg ett höstlöv som såg ut att gå en bit utanför målramen, där fanns Johanssons klubba och pucken prickade perfekt för att ställa målvakten.

Minuten senare fick Thegel ett nytt läge men då stod Mantler för en svettig benparad och strax därefter var det Jonas Nyman som så när överlistade Mantler.

Med knappt fyra minuter kvar trodde alla i Billingehov att Alexander henriksson skulle ge SIK ledningen, Henrik Thegel drog tre Lindlövenspelare och serverade Henriksson men Mantler hann på något sätt parera avslutet.

Lindlöven hade ett läge att avgöra i den tredje akten, Max Lalander tog sig förbi Max Kardevall men Hugo Fagerblom kom upp och parerade med sin vänstra skridsko.
-Hugo kliver fram och gör några fina räddningar, när de väl kommer till lägen så blir det farligt men det var viktigt för honom och väldigt skönt, sa Johan Hellström.

Det blev inga fler mål i den tredje perioden, istället blev det förlängning och där var det hemmalaget som drog det längsta strået.

Jonathan Ström vann tekningen i offensiv zon, pucken hamnade hos Alexander Henriksson och han skickade in den matchavgörande pucken i den femte maskan bakom Mantler.
-Spelmässigt är det en okej insats och det är förbannat skönt att vända och vinna, tyckte Johan Hellström.

Nu väntar ett tio dagar långt uppehåll innan serien vänder och SIK tar emot Malung i Billingehov den tredje november.
-Det har varit en nyttig första runda, nu kommer det ett uppehåll och det kan nog vara bra, det har varit en tuff avslutning på första halvan och killarna behöver ladda om mentalt, avslutade Johan Hellström.