Tung förlust trots en godkänd insats

Huddinge lyckades inte ta de tre värdefulla poängen i mötet mot Visby ikväll i Björkängshallen. Laget kom ut i första perioden med bra intensitet och aggressivitet. Det gav resultat då perioden slutade 1-0 till HIK. I andra perioden lyckades vi får tre powerplays men som hittills under säsongen har vi inte förmågan att göra mål i överläget. Visby var nöjd med matchutvecklingen då de direkt efter en lyckad 4 mot 5 situation kontrade och gjorde mål. Perioden slutade 2-0 till Visby

. I tredje kämpade vi på och många av spelarna i HIK presterade bra. Visbys tredje mål kom från ett olyckligt slagskott som slank in bakom Pontus Eltonius. Visbys fjärde mål kom med några sekunder kvar i matchen då Huddinge hade tagit ut målvakten.

Sportchefen Darryl Finnell summerar matchen såhär; ” Vi kämpade bra under större delen av matchen men vi släpper in för enkla mål där vårt försvarsspel (läs alla 5 spelare) släpper efter och tappar markeringar. Vi har i varje match denna säsong skjutit flera skott än motståndarna men vi har svårt att göra mål i de lägen vi får. Jag tycker att vårt fokus och intensitet blir bättre med varje vecka som går men det har tagit tid – för lång tid för min smak. Våra spelare vet vad som krävs för att avancera till AllEttan och alla vill det. Nu krigar vi vidare under en veckas träning utan spel. Nästa match är borta mot Hammarby den 3/11. Kom till SDC Hallen och heja fram vårt lag!”