Enköping: Tre viktiga poäng mot Bajen

ESK Hockey vann viktiga tre poäng borta mot Hammarby IF.

Det blev en förstaperiod som länge såg ut att bli mållös. Men under den sista minuten klev Daniel Andersson fram och gjorde 0-1 och 0-2 inom loppet av knappa 20 sekunder.

Samme Andersson öppnar målskyttet i mellanakten då han med dryga fem minuter spelat gör 0-3 och bara 12 sekunder senare är det 0-4 genom Zebastian Bodini Schmitt vilket tvingar Hammarby att ta en timeout.

Det hjälpte inte hemmalaget in i matchen igen för i stället är det ESK som kan utöka sin ledning till 0-5 genom Glenn Guttelvik innan periodvilan.

I den tredje perioden så åker ESK på sin första utvisning i matchen och då reducerar Hammarby till 1-5 genom Hampus Berg. Det var dock aldrig något som direkt påverkade matchbilden. ESK var det bättre laget och kunde också göra 1-6 genom Adam Lidström innan matchen var slut.

Text & foto: Lokalsport.nu

Hammarby IF – Enköpings SK 1-6 (0-2,0-3,1-1)

Skott: 25-35 (8-14,11-10,6-11)

Målen:
Period 1: 0-1 (19:22) Daniel Andersson, 0-2 (19:41) Daniel Andersson.
Period 2: 0-3 (25:37) Daniel Andersson, 0-4 (25:49) Zebastian Bodini Schmitt, 0-5 (36:38) Glenn Guttelvik,
Period 3: 1-5 (44:11) Hampus Berg, 1-6 (56:01) Adam Lidström.

PIM: (0:2:0) – (0:0:2)