Grums vinner och går upp i serieledning

Grums kliver upp på överst plats i den haltande tabellen i ATG Hockeyettans västra serie efter att ha besegrat Surahammar med 4-1.

Grums fortsätter segertåget och på lördagseftermiddagen tog värmlänningarna en ny seger.

Grums startar matchen bäst och redan efter 17 sekunder ser Pelle Hedlund till att sitt Grums tar ledningen. Därefter följde ett böljande spel med mycket skridskoåkning från bägge lagen. Efter 07:33 ökade Grums på ledningen till 2-0 då Jesper Norbäck sköt förbi en skymd Christoffer Hanning i Suras mål.
Surahammar gav inte upp utan bjöd på ett offensivt spel med en hel del chanser. Grums målvakten Gustav Bågenvik var dock vaken och avstyrde alla försök till reducering.
2-0, skott 8-15

<
p>Andra perioden bjöd på lite sämre spel. Surahammar var långa stunder det spelförande laget men hade svårt att komma fram till de riktigt farliga chanserna. Under denna period kanske speluppehållet på ca en och en halv vecka visade sig med många felpass och dålig timing från bägge lagens sida.
Efter 15:54 reducerar Surahammar till 2-1 genom Oscar Onsmar. Målburen var dock ur sin position och efter lång betänketid och diskussioner godkändes målet.
0-1, skott 9-8

Tredje perioden. Här tog Grums över kommandot och gjorde matchen bästa period.
Efter 05:36 kommer August Lundqvist fram i ett bra läge och gör inget misstag vilket resulterar i 3-1.
Grums gav sen inte bortalaget så mycket utrymme utan pressade på för ytterligare mål framåt. Det skulle komma när bortalaget tidigt tog ut målvakten för att försöka komma i kapp. Dock resulterade det i att hemmalagets August Lundqvist kunde göra sitt andra mål för kvällen till 4-1.
2-0, skott 11-10

Totalt 4-1, skott 28- 33.

Grums gick alltså upp i serieledning dock har Mariestad på andraplatsen med två poäng bakom, match imorgon söndag.

Härlig omstart med seger och detta unga lag fortsätter med sitt uppoffrande spel.
Som vanligt är det alltid underhållande att besöka Billerudhallen och vi önskar alla välkomna till nästa match.