Borlänge Hockey och Gabriel Karlsson går skilda vägar

Gabriel Karlsson slutar som sportchef i Borlänge Hockey efter ett halvår på uppdraget. Klubbens styrelse och Gabriel är eniga om beslutet som växt fram under hösten. Gabriel avslutar sitt uppdrag omedelbart.

Det går bra för Borlänge hockey med ett A-lag som ligger i toppen av serien. I våras gjorde man om organisationen för att stärka upp och tänka nytt. Borlänge hockeys målsättningar om att utveckla både bredd och elit uttrycktes än tydligare. Nu meddelar klubben att Gabriel Karlsson avslutar sitt ideella uppdrag som sportchef.

— Vi i Borlänge hockeys ledning har fört samtal med Gabbe under en tid och vi har all respekt för det beslut som nu fattats. Det är inte alltid lätt att se in i framtiden och ibland måste man omprio

ritera sina val, det har vi full förståelse för, säger Pär Opard, klubbchef Borlänge hockey.

Gabriel Karlsson har under sina månader som klubbchef rekryterat in det A-lag som ligger högt i serien i Hockeyettan, samt jobbat för att spela in juniorer in i A-laget. Två uppdrag tydligt utpekade av styrelsen inför säsongen.

— Gabbe har gjort ett fantastiskt jobb och vi i föreningen tycker det är tråkigt att han slutar. Vi stänger inga dörrar för framtiden men just nu passar det inte uppdraget i Gabbes liv, det får vi ha respekt för, fortsätter Pär Opard.

Framgången med A-laget som gör att klubben spelar i Hockeyettan skapar mycket jobb, och påminner mycket av de förberedelser och arbetsinsatser i de högre divisionerna. Arbetet med att forma laget inför kommande säsong blir aktuellt under senhösten och det är viktigt att klubben tillsammans med Gabriel Karlsson fattade beslutet nu så man hinner förbereda sig inför kommande utmaningar.

— Den arbetsinsats som krävs för att driva den sportsliga utvecklingen vidare inom Borlänge Hockey kan jag inte prestera kommande säsong. Utvecklingen inom Hockeyettan har gått snabbt framåt de senaste åren och kraven har blivit allt högre för att klara de uppsatta målen. Den tid som det krävs för att leda det arbetet kan jag inte undvara från min familj och mitt privata arbete, säger Gabriel Karlsson

 

Kontakt:

Pär Opard, Klubbchef Borlänge Hockey

tel: 073-809 12 20