Förlust mot serieledarna

Det blev tyvärr förlust i gårdagens hemmamatch mot serieledarna Mariestad. Matchen var jämn till en början och stod och vägde. Mariestad tog dock ledningen i första periodens sista minut när de förvaltade ett numerärt överläge och kunde gå till pausvila i ledning.
Andra perioden präglades av en hel del utvisningar, totalt utdömdes 30 av matchens 48 utvisningsminuter den här perioden, och det blev inte mycket ordnat spel i 5 mot 5. Hemmalaget lyckades dock kvittera genom Oliver Kandergård och ställningen var utjämnad när det var dags för den andra periodpausen.
I den tredje perioden rivstartade bortalaget och tog ledningen redan efter 1:11. Återigen utnyttjade man ett numerärt överläge. Efter ledningsmålet lyckades Mariestad freda sitt mål och när Forshaga med två minuter kvar av matchen tar ut David i målet för att sätta in en extra utespelare lyckas man döda matchen genom ett mål i tom kasse.

Det blev alltså ytterligare en förlust, det var den fjärde raka, och i och med den tappar man också sjätteplatsen i tabellen till Nyköping som vann sin match igår mot Köping. Även Skövde på femte plats tog tre poäng sin match mot Kumla och drar därmed ifrån Forshaga ytterligare.
Det återstår nu nio omgångar av serien så det är inte försent att komma ikapp ännu, men man måste vända den här nedåtgående trenden man haft den sista tiden nu och börja vinna matcher.
Positivt i den här matchen var att man gjorde en bättre första period än i de senaste matcherna och hamnade därmed inte i ett stort målunderläge som man resten av matchen måste jobba för att komma ikapp för att försöka undvika en förlust.

På lördag är det dags för Värmlandsderby mot Grums, ett lag som överraskat de flesta den här hösten, och då är det verkligen dags att dra på sig blåstället och jobba hårt för laget under 60 minuter!