BHF klara för AllEttan efter bortaseger mot jumbon Surahammar

Under onsdagskvällen åkte BHF till Surahammar för att bärga 3 poäng och säkra avancemanget till AllEttan som spelas efter jul. Och trots att BHF stod för en av de sämre matcherna såhär långt in i säsongen så räckte det till slut för en seger och säkrad topp 5.

Borlänge inledde också piggast mot Surahammar och tröck ner hemmalaget djupt ner i egen zon. Förre BHF målvaktern Christoffer Hanning som vaktade hemmalagets mål storspelade matchen igen och stod för flera parader.

BHF spelade inte sin bästa hockey och hade svårt att få till skotten från rätt ställe eller vid rätt tidpunkt. Mycket skott från blålinjen som Hanning enkelt kunde avfärda.

Efter en mållös första period så var det hemmalaget som överraskande tog ledningen i inledningen av den andra perioden då Kevin Berglund styrde in en skottpassning efter 1.20.

BHF fortsatte sin press och skapade chanser men hade svårt att göra något av dem. Efter 14.41 kunde man ändå spräcka målnollan när Mikael Hansson kastade sig fram mot en puck och stötte in kvitteringen.

Den tredje perioden spelade hemmalaget upp sig en aning samtidigt som BHF slarvade nå enormt i passningsspelet och uppspelen. Matchen såg ut att gå mot en förlängning när BHF stod för en fin spelvändning och till slut kunde unge Sebastian Thors direktskjuta in 1-2 med 3.14 kvar att spela.

Hemmalaget tog ut målvakten i slutskedet men kunde inte göra mål på Alexander Johansson och BHF tog därmed hem segern och bärgade då en plats i AllEttan.

skott totalt 14-58 (4-21, 3-15, 7-22)
utvisningar Sura 4×2 BHF 4×2
domare Niklas Johansson

Segern innebar att BHF klättrade upp på en 2a plats i tabellen och har ointagliga 16 poäng nedanför strecket med 5 matcher kvar att spela. Om man slutar 1a eller 5a spelar mindre roll då topp 5 innebär spel i AllEttan efter jul och dit har alltså BHF nu kvalificerat sig. Det gäller att få tillbaka lite skador och avstängningar och få en positiv känsla med sig med de 5 matcher som återstår att spela.

Nu väntar 1 veckas uppehåll för BHF som nästa gång spelar på onsdag nästa vecka på hemmaplan mot Grums.