Erik på g

Erik Olsson inledde säsongen med en långvarig skada och efter det några matcher där han sökte spelet lite grann. Men nu är han mer och mer på gång och det visade han verkligen i matchen i onsdags mot Grums där han noterades för två riktigt tjusiga mål.

Erik Olsson: Du inledde säsongen med en tuff skadeperiod.

Ja jag hade en fraktur i tummen så jag gick med gips i 5 veckor och sedan en vecka med rehab.

Har det tagit lite tid att komma i fullt slag efter detta?

Ja är man borta sex veckor så ligger man också sex veckor efter och laget spelade bra så då är det svårt att spela in sig, laget gjorde det bra så det var tufft att komma tillbaka.

Ja du fick börja i en roll i fjärdekedjan, hur gick det tyckte du?

Vi gjorde det hyfsat, det en fjärdekedja ska göra, och sedan fick man jobba upp sig därifrån. Det har gått bättre mot slutet. Jag vill ju vara med och bidra i det offensiva och inte bara styrspela och förstöra som man gör mer i fjärde. Sedan måste man ha spelare som gör det med, men jag vill vara med och bidra offensivt.

Ja nu har du sedan några matcher tagit en fast roll i förstakedjan…

Fast plats vet jag väl inte, det är det väl ingen som har. Men presterar man får man spela där så länge man man gör det bra. Vi har gjort två bra matcher mot Borlänge och Grums tycker jag, hittat lite rätt i formationen och det är kul att det klappar för oss.

Tar det en stund att spela ihop sig i en ny omgivning?

Ibland gör det det, ibland kan det ta några matcher innan man vet hur de andra tänker. Vi har inte spelat ihop så mycket, men hittat varandra bra tycker jag, vi testade ihop först en träning och gjorde det bra och sedan har det gått bra mot Borlänge och Grums.

Ja mot Grums gick det väldigt bra, och du gjorde två riktigt snygga mål!

Ja det var skönt att få göra två mål och det är roligt att alla är inblandade på dom.

Första var dock en stark individuell prestation där du trampar runt backen på kanten, bryter in i mitten och hänger in den.

Jag gillar att få driva upp pucken och slå en spelare eller två och bryta in, jag har gjort några såna. Men jag får en bra puck av ”Dogge” också, ibland kanske man inte får den så bra men nu fick jag det i läget jag gillade.

Hänger det ihop lite med självförtroende också att man har lättare att gå för det när man känner att man har det?

Ja en dålig dag eller när man inte har självförtroende så kanske man chippar ner mer. Men det har gått bättre på slutet och då törs man göra grejor och då får man med sig puckarna också när man vågar.

Andra målet var frukten av ett riktigt långt anfall där Grums vill ta tag i pucken men ni höll i den länge i anfallszonen innan Norlöv hittade dig med ett bra pass.

Ja vi hade många långa anfall i matchen och just det bytet ville vi vara där nere och hålla dom borta från pucken egentligen bara. Sedan blev dom lite stissiga och pucktittande kanske när de inte kom åt den och då dyker läget upp och Norlöv hittar mig bra i slottet och det är bara att lägga in den.

Båda lägena tar du till vara med ditt riktigt bra skott!

Ja tack, det kändes bra. Skottet är en av mina styrkor, det är skridskoåkningen och skottet just som kanske är mina främsta tillgångar. Det gäller att ta tillvara på lägena när de dyker upp.

Om vi kikar på laginsatsen, var Grumsmatchen er bästa för säsongen?

Det kan det nog vara. Vi spelade en riktigt bra match både offensivt och defensivt, med och utan puck. Vi fick många långa anfall och styrde dom bra i spelet utan puck. Vi gör en jättebra match.

Ni gjorde också tre mål i powerplay, en spelform du inte är med i denna säsong. Hur känns det?

Jag vill ju spela där givetvis, men dom som spelar där har gjort det väldigt bra och då är det inte bara att gå in och flytta på någon. Kommer chansen får man ta den.

Du har förståelse för att du inte får chansen?

Jag vill ju spela där med tanke på hur bra det gick förra säsongen, men det är som jag sa svårt att komma in när det funkar så bra.

Kan det vara en styrka i laget att det finns spelare som vill ha en större roll?

Det är klart det är det, konkurrensen i laget är större när det är flera som vill. Det betyder att presterar man inte så får man inte spela, det kanske är därför vi har ett så bra powerplay, då alla känner pressen att de måste prestera.

Vad säger du om er säsong så här långt? Ni är serieledare och jag antar att du är rätt nöjd?

Det tycker jag vi ska vara, vi har spelat bra många stunder, fast kanske lite sämre med ibland. Vi åkte på en riktig käftsmäll mot Köping, men sedan har vi spelat bra mot tre bra lag, två tuffa bortamatcher vann vi med totalt 8-1, så vi har ryckt upp oss rejält och det känns bra.

Hur är stämningen i laget just nu?

Den är mycket god! Det hänger ju ihop med hur man spelar också. Förra säsongen var lite kämpigare, då hade vi inte heller samma resultat med oss, men nu har vi spelat bra och då blir det mer glädje i omklädningsrummet naturligt.

Hur ser du på er slagkraft inför allettan? Du har ju varit med några år nu…

Bra fråga. Vi har ju ganska likt lag som förra säsongn även om vi fått in några bra spelare, men det ser bra ut. Vi har haft bra lag tidigare säsonger med, men skillnaden i år är att vi har ett spel som fungerar väldigt bra. Alla ställer upp på det vi gör och det är det som krävs för att vinna, faller någon ur ramen så funkar det inte, men i år är alla med på det och då blir det bra.

På onsdag väntar en ny tuff bortamatch då Lindlöven står för motståndet. Vad har du för tankar inför den matchen?

Ja det blir en tuff fight, det brukar det vara. Dom har ett bra powerplay och några luriga spelare som brukar göra mål, så det gäller att vara med när de kommer. Sedan ska vi spela på vårt sätt och utnyttja det vi gör bra och vinna de viktiga ytorna på banan, då tror jag vi tar hem det..

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström