Tung förlust för Kalix

Tung förlust för Kalix mot Östersund med 3-5 efter periodsiffrorna (1-0)(2-3)(0-2).
Hemmalaget spelar periodvis riktigt bra och vinner skotten med 36-28.
Kalix HC visade redan från start att man ville vinna och satte högsta fart från början.
Kalix var mera desperata och surrade runt Östersundskassen mest hela första perioden. Kalix vann mycket puck tack vare intensiteten och aggressiviteten, inte minst i anfallszon.
Och det var på ett sådant hårt jobb som ledningsmålet kom efter 3.32. William Juntto stal pucken och via en lång dragning rundade Juntto Östersundsmålvakten och la pucken i nät.
Men det kunde ha varit mycket mera för hemmalaget efter en period. Kalix radar upp målchanser och har bud på flera mål.
Östersund hade en farlighet och det var i powerplay genom ett skott i ribbans underkant.
I andra periodens början kom 1-1 efter att Östersund tagit tag i spelet.
Men därefter fick Kalix energi igen och pressade Östersund i egen zon.
Men målen gjorde Östersund.
1-2 och 1-3 i mitten av perioden kom inom loppet av 50 sekunder.
Kalix tog timeout i ett försök att komma tillbaka.
Och det gjorde de, mycket tack vare William Juntto, som reducerade i powerplay och sedan passade till Filip Lindbäck som kvitterade till 3-3.
Kalix fick även ett gyllene tillfälle att ta ledningen i inledningen av tredje perioden när Erik Näslund i Östersund åkte ut två plus två minuter redan efter 14 sekunder. Kalix lyckas inte nyttja powerplayläget. Kalix skapar ett flertal lägen men har väldigt svårt att få in pucken.
Men det är Östersund som gör 3-4 och sedan 3-5 i powerplay när Kalix dragit på sig alltför många utvisningar i slutet av matchen.
– Framför allt är det första hälften av andra perioden som fäller oss. Dessutom har vi inte tur med domsluten, säger Kalixtränaren Petter Christoffersson.
Dubbelt illa var det för Kalix att Kiruna IF samtidigt vann mot SK Lejon. Nu skiljer fem poäng med tre matcher kvar medans Kiruna IF har fyra matcher. Kiruna AIF är även med i racet med en poäng mer än Kalix och tre matcher kvar.
– Nu har vi gjort två bra matcher där vi hade kunnat leda med flera mål efter en period, säger Kalixtränaren och suckar.

Kalix – Östersund 3-5 (1-0, 2-3, 0-2)
Kalix mål: William Juntto 2, Filip Lindbäck.