Streckstriden i ATG Hockeyettan Östra!

Onsdagens hetaste streckstrid stod mellan Wings och Vallentuna. I söndags bytte man plats runt strecket, och så blev det även efter onsdagens matcher. Wings lyckades vinna med 3-2 på hemmaplan mot självaste Hudiksvall medan Vallentuna inte lyckades brotta ner Huddinge i Björkängshallen, 2-2 efter tre perioder gav i alla fall ett värdefullt poäng då Huddinge lyckade vinna OT- matchen.

Wings rapport från matchen:

Wings ställdes mot Hudiksvall. En synnerligen tuff utmaning. Men den skrämde inte våra krigare. Tvärtom. Första perioden var jämn och slutade 1-1. I andra perioden hade Wings övertaget och gick rättvist till periodpaus med 2-1. I den sista perioden fick Wings verkligen kriga. Hudik kvitterade tidigt och tryckte sedan på rejält. The Wall spikade igen och kapten Andersson tryckte in 3-2. De sista minuterna var svettiga. Men resultatet stod sig och Wings är nu åter tillbaka på femte plats, en poäng före Vallentuna. Bara två omgångar återstår. Vallentuna möter Visby Roma på fredag. Wings har bortamatch mot ett formstarkt Huddinge på söndag 8/12.

Så här såg Hudiksvall på matchen.

–Vi gör faktiskt två riktigt bra perioder i dag, men vi får inte dit pucken. Och när vi sedan gör små misstag så straffas vi hårt.

HHC-tränaren Per Ljusteräng var förstås inte glad när han sammanfattade onsdagskvällens bortamatch mot Wings där ett krigande hemmalag till slut tog hem tre viktiga poäng i kampen kring strecket genom att vinna med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).