Intervju med tränarna Petter Christoffersson & Niklas Dahl i Kalix HC

Som dom flesta vet missade Kalix HC Allettan för första gången på länge, vi tog ett snack med tränarna i laget för att få en inblick i hur säsongen hittills har varit, en uppdatering på läget i truppen och tankarna inför kommande serie.

Sjua i serien, tankar kring det?

Givetvis tråkigt att missa Allettan vilket vi hade som målsättning men ATG Hockeyettan Norra har varit jämnare än vad poängen visar kan jag tycka. Det har varit jämt i stort sett alla matcher i serien och vi har inte lyckats vinna dom matcher vi kanske skulle ha vunnit. Lagen som tagit sig till Allettan har förtjänat det så det är bara att gratulera dom och blicka framåt.

Inte vunnit vissa matcher säger ni, utveckla?

Vi tycker att vi spelat bra i dom flesta matcher, kanske rent av varit bättre än motståndarna i långa perioder. Tyvärr har vi haft en dålig trend att tappa greppet om matcherna i sista perioden vilket gjort att vi inte lyckats vinna matcherna och i slutändan är det poängen som räknas. Exempelvis så släppte vi in kvitteringar mot Vännäs HC hemma med 2 sekunder kvar och mot Kiruna IF med 7 sekunder kvar, givetvis är det sådant som händer i ishockey men med 6 poäng i dom matcherna hade vi hamnat högre upp i tabellen. Men sett till helheten så är vi nöjda med prestationerna, vi har spelat bra och varit spelförande i dom flesta matcherna så nu är det bara att gilla läget och se framåt. Vi har något väldigt bra att bygga vidare på.

Har ni gjort några förändringar i truppen?

Ja det har blivit några förändringar, Mathias Tellström valde att avsluta kontraktet av personliga skäl vilket givetvis var tråkigt. Vi valde att avsluta kontraktet med Henrik Medhus så även han har lämnat. Som läget är nu så har vi fyllt på med spelare från J20 för att ersätta tappen.

Seriestart i ATG Hockeyettan Norra vår den 29 december, hur ser ni på den serien?

Ja vi börjar hemma mot Örnsköldsvik söndagen 29 december klockan 16.00, till att börja med så hoppas vi att det kommer mycket folk på den matchen så att det blir en riktigt trevlig tillställning med supportrar och hemvändare. Vi ska då se till att bjuda på underhållning och vinna matchen ????

Vi går för att vinna fortsättningsserien, alla lag har fått placeringspoäng så vi börjar en poäng efter Kiruna AIF. Alla lag möts tre gånger vilket ger 12 matcher varav 6 hemmamatcher. Vi tror på den grupp vi har, vi har som sagt spelat bra så om vi spinner vidare på det spelet och blir bättre på vissa detaljer i vårt sätt att spela så kommer det att bli en rolig serie. Men det krävs givetvis ett hårt jobb av samtliga för att vi ska lyckas. Vinnaren av serien går till Playoff 1 och det är givetvis vår målsättning.

Hur har ni tränat och hur ser planen ut inför seriestarten?

Vi var ledig dagen efter sista matchen sen har vi tränat på, tyvärr har vi haft några sjuka men vi har tränat med några från J20 som har fått chansen att visa upp sig. Grabbarna har krigat på riktigt bra, det har varit ganska tunga pass och sen hade vi en 3 mot 3 turnering med blandade lag från J18 till A-lag vilket blev lyckat. Vi tränar fredag 20/12 och sen går vi på ledighet, då får spelarna ledigt för att fira jul och vara med familj och vänner, vi tränar sen igen sent på Annandagen så till dess kommer alla tillbaka.

Får ni själva vara lediga något?

De vet man aldrig ???? men jag ska då varje fall åka hem till Lycksele i några dagar. Ser fram emot att träffa familj och vänner och koppla av lite. Mina två syskonbarn har en massa planer på vad vi ska göra, bland annat så ska jag givetvis spela hockey med Elfrid som är 7 år och vill bli hockeymålvakt. Ester som är två år äldre har lite lugnare aktiviteter så jag ser fram emot att umgås med dom och få lite av deras energi.