Backförändringar i Vikings

Allettanpremiären hemma mot Halmstad är bara dagar bort för Nybro Vikings. Inför premiären har Vikings gjort två justeringar på backsidan i truppen.

Backen Alexander Stensson kom in som tryoutback sent på försäsongen efter att ha spelat i HC Dalen i fjol.  Men Stensson, som var dressad i 21 av 22 matcher, har haft svårt att ta en ordinarie tröja i Vikings och har även fått spela som forward i vissa matcher.

Nu stårt det klart att Alexander Stensson fortsätter sin karriär i Kalmar HC.

– Vi kan inte erbjuda Alexander tillräckligt med speltid i Allettan och har under en tid sökt en annan klubb till honom, säger Nybro Vikings Rasmus Aro.

Totalt blev det tre assistpoäng för Alexander Stensson i Nybro Vikings.

I och med att Stensson lämnar så är det beslutat att Nybro Vikings fortsatt kommer ha tillgång till Tingsryds 20-årige back Elias Gunnarsson, som spelade två matcher med Vikings i slutet av grundserien.

– Elias kommer att träna med Tingsryd, men kan spela med oss vid behov. Vi har också Hugo Arvidsson som har spelat med Gislaved under hösten och fått värdefull speltid. Det innebär att vi fortsatt kommer ha tillgång till åtta backar, säger Aro.

Föreningen tackar Alexander Stensson för sin tid i Nybro och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär!