”Nu börjar det på riktigt…”

Förra säsongen var Sebastian Manberg en av Hudik Hockeys viktigaste spelare. Med 15 mål och 21 assists bidrog han då i allra högsta grad till att HHC tog sig hela vägen fram till det allsvenska kvalet. (Foto: Peter Scott)

Nu spelar Sebastian Manberg i Tegs SK, laget som tog 36 poäng i norra HockeyEttan och – precis som HHC – gick till AllEttan som tabelltrea från grundserien.

Lagen möts nu dubbelt upp i öppningen av AllEttan med början i Glysishallen (28/12) och med retur två dagar senare där uppe i Västerbotten.

Sebastian Manberg bokfördes i grundserien för 24 poäng på 18 matcher och bildade mestadels en kedja tillsammans med centern Elias Edström och med den heta målskytten Anton Tano (13 mål) på den andra kanten. Den trion toppade lagets poängliga och alla tre slutade topp 8 i norra HockeyEttans lista över de mest produktiva spelarna i serien.

Tillsammans spelade de ihop 64 poäng (24+40) i de 18 spelomgångarna i norr (med bara10 lag i serien). Det blir 3,5 poäng i snitt per match – bara för den trion…

Det var naturligtvis tänkt att trojkan Manberg-Edström-Tano skulle fortsätta att bära Tegs anfallsspel även genom AllEttan, men nu får Manberg och Tano, åtminstone till att börja med, hålla tillgodo med en ny ”lekkamrat” eftersom Elias Edström råkade ut f

ör en armfraktur i näst sista spelomgången och beräknas bli borta åtminstone till slutet av januari. Men det finns kvalitet även på andra håll i Tegs spelartrupp, så HHC har ändå all anledning att behandla sin premiärmotståndare med stor respekt.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Hudik och spela. Jag känner ju halva laget där nere, säger Sebastian Manberg när vi får kontakt med honom inför dubbelmötena mellan lagen.

– Vi har haft en bra säsong och för Teg är det ju första gången i AllEttan, så det är speciellt roligt för klubben. Sedan är det förstås riktigt tråkigt att Elias blir skadad just nu, men vi får försöka hantera det också. Vi har andra som kan ersätta honom, understryker Manberg.

Sebastian Manberg lovar också att Teg siktar riktigt högt.

– Vi är inte nöjda med att ha gått till AllEttan. Det är nu det roliga börjar och då ska vi vara med och slåss om det.

Och själv trivs jag väldigt bra här uppe i Umeå, berättar den förre HHC-forwarden.

Apropå skador så kan vi också konstatera att en annan stor profil kommer att saknas när AllEttan drar igång. Det är Lindlövens Max Lalander, som är det senaste offret att sätta upp på hjärnskakningarnas anslagstavla.

Max Lalander, lagets målkung, har haft problem med återhämtningen efter en hjärnskakning och fick nyligen akut föras till sjukhus för operation efter att ha drabbats av vätskebildning i hjärnan. Ännu en otäck och tråkig påminnelse om ishockeyns största hälsoproblem…

När det gäller HHC så tränade laget fram till onsdag före jul innan spelarna kunde ta julledigt. Några av dem har ju några mil att resa också för att ta sig hem till sina anhöriga. Vid de sista träningarna före jul var det en del manfall, men genomgående handlade det då om sjukdomar, främst förkylningar, som förhindrade träning. Det är precis den här årstiden som förkylningsepidemierna brukar vandra runt i omklädningsrummet och just nu är det många tränare som med bävan svarar i telefonen när de ser inkommande samtal från någon av spelarna.

När HHC återsamlades för träning på annandagen fanns alla på plats. Och nu laddas det ordentligt för premiären i AllEttan. Eller som #39 Anton Hammargård uttryckte det:

– Nu ska det bli härligt att komma igång med AllEttan. Det känns bara skönt att kunna lägga grundserien bakom sig, för det är ju nu det gäller. Det är nu det börjar på riktigt.

Premiär i Glysishallen den 28:e – och så är det returmatch om två dagar. Så håll med om att det verkligen är på riktigt.

Skribent: Lars Gösta Larsson