Matchrapport: Hanviken – Strömsbro

Det blev en förlust i den första omgången av fortsättningsserien. Slutresultatet skrevs till 5-2 efter att Hanviken gjort det sista målet i tom kasse.

Det var två taggade lag som kom ut till nedsläpp i Tyresö Ishall. Trots att Strömsbro åkte ut för en tripping så hade man ett par chanser att ta ledningen, men istället var det hemmalaget Hanviken som skulle hitta in i målprotokollet först när Joonas Routsaari tryckte dit 1-0 på en retur. Efter fyra minuters spel kunde Hanviken öka på sin ledning till 2-0 genom Felix Liljegren när de kom på en kontring. Innan halva perioden var spelad skulle även bortalaget få in sin första puck. Jesper Åhlén Hedenström skickade in reduceringen till 2-1.
Den andra perioden skulle visa sig bli den avgörande faktorn i dagens förlust. Hanviken kunde öka på till 3-1 och 4-1 och Strömsbro orkade inte studsa tillbaka innan paus, men skulle dock få bästa möjliga start på den sista akten när Gabriel Deutsch tog in pucken i offensiv zon och skickade in 4-2 till Rallarbo. Man försökte få in ytterigare reduceringspuckar men det ville sig inte den här eftermiddagen. John Morelius fick lämna kassen men då kunde Hanviken sätta spiken i kistan med sitt femte mål i matchen och slutresultatet skrevs till 5-2.

Hanvikens SK – Strömsbro HC 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Skott: 33-39 (10-16, 12-11, 11-12)
Utv: 12-6 (4-2, 2-2, 6-2)