Andra raka för Hudik Hockey

Hudik Hockey har fått bästa tänkbara start av ATG HockeyEttan norra. Storsegern i premiären (8–1) mot Teg följdes upp med en nästan lika klar seger när lagen möttes på nytt uppe i Umeå på måndagskvällen.

Fotograf: Jonas Eriksson.

Segersiffrorna denna gång skrevs till 6–2 (3–0, 2–2, 1–0).

– Vi har fått exakt den start vi hoppades på och jag tycker att vi spelade riktigt bra nu. Även om vi vunnit stort i två matcher så är Teg inte något dåligt lag, sa HHC-tränaren Per Ljusteräng.

I lördags kom avgörandet i den andra perioden. Den här gången väntade HHC inte så länge utan man kopplade greppet direkt och när det var dags för pausvila första gången stod det 0–3, detta sedan gästerna gjort mål i tre olika spelmoment.

0–1 kom i spel fem mot fem där HHC:s förstakedja bjöd på klapp-klapp-spel som avslutades med att #40 Markus Kinisjärvi spräckte nollan efter 3.24.

0–2 kom i spel fyra mot fem. Kaptenen #10 Jonas Lindström vann tekningen i egen zon och spelade fram pucken till #66 Joel Källström Englund. Han trampade i från allt motstånd och satte tvåan efter 15.59.<

/p>

0–3 kom i spel fem mot fyra, en spelform som inte varit lyckad tidigare för HHC. Men nu bjöd man på ett bra PP-spel med högt pucktempo och #20 Henrik Marklund satte trean efter 19.23.

– Vi gör ju mål i både box play och power play och det är klart att vi får extra energi av det, sa Ljusteräng.

– Det var ju en lång resa men jag tycker ändå att vi kommer ut och gör det vi pratat om och sedan var vi effektiva när vi fick chanserna.

I inledningen av den andra perioden slarvade HHC då man var sex man på isen (åtminstone ansåg domaren det). Det efterföljande numerära överläget utnyttjade Teg då Anton Tano reducerade till 1–3 efter 1.47. Men HHC svarade omgående då #7 Algot Landin skickade in 1–4 från blålinjen. Då stod matchuret på 2.09.

Teg kom tillbaka med en ny reducering sedan HHC blivit tillbakatryckta i egen zon och Kim Sehlstedt kunde ta till vara på att det var trötta HHC-spelare på isen när han gjorde 2–4 efter 6.06.

Målskyttet i mellanakten avslutades med ett nytt power play-mål från HHC, den här gången med #18 Erik Flood som målskytt.

Sista perioden blev en lång transportsträcka mot slutsignalen, men innan den ljöd hann #24 Axel Levander med att fastställa slutsiffrorna till 2–6 efter ett fint förarbete av Jonas Lindström.

– Vi blir bättre och bättre att spela på våra villkor. Vi spelade smart och det var faktiskt vi som skapade chanserna, sa Ljusteräng.

Två matcher och två – klara – segrar. Det verkar som att HHC är på gång.

– Vi har väl egentligen aldrig varit oroliga, men det är klart att det går lättare när man spelar bra och vinner, sa Ljusteräng.

Efter de två inledande omgångarna med back-to-back-matcher har trion Hudik Hockey, Boden och Östersund full pott. Boden har besegrat Kiruna IF i dubbelmöte och Östersund har betvingat Piteå dubbelt upp.

Just Piteå är Hudik Hockeys nästa motståndare då norrbottningarna kommer till Hudiksvall på söndag.

– Piteå har varit lite skadeskjutet i inledningen med några skador, samt att man haft Magnus Isaksson utlånad till Skellefteå. Nu lär man få tillbaka några spelare innan matchen mot oss, men det känns som att vi blir starkare och starkare och är redo för en ny tuff drabbning, sa Ljusteräng.

Skribent: Christer Stridh