Skön bortavinst i Bahco-hallen!

Sollentuna kom ut som ett nytt lag i kvällens match mot Enköping. Redan efter 3:51 slog Emil Broed med assist av Andreas Ekström in matchens första mål. Ställningen efter första perioden var 0-1. Skott på mål var 7 för Sollentuna och 12 för Enköping.

I andra perioden kvitterade Enköpings Hugo Lindman-Gustafsson efter 31:33. Fem minuter senare gtjorde Oscar Arpe sitt första mål i Sollentunatröjan assisterade av Andreas Ekström och Simon Brännvall. Ställningen efter andra perioden var 1-2 till Sollentuna. Skott på mål var 6 för Sollentuna och 9 för Enköping.

Tredje perioden blev händelserik med många mål. Vid 44:08 gjorde Emil Broed sitt andra mål i matchen, assisterad av Lucas Lagerstedt. 48:46 reducerade ESKs Ludvig Wallin till 2-3 till Sollentuna. Knappt fem minuter senare utökade Alfons Nordberg till 2-4 assisterade av Charles Eklund och Andreas Ekström. Vid 56:27 fastställde Charles Eklund slutresultatet till 2-5 genom sitt första mål i Sollentunas A-lag. Han assisterades av Andreas Ekström och Johan Fredriksson. Skotten i sista perioden var 10 – 10. Sollentuna spelade på ett disciplinerat sätt och hade bara 6 utvisningsminuter totalt och inga i tredje perioden. Skotten i matchen slutade 23 för Sollentuna och 31 för ESK. Ben Johanssons räddningsprocent var 93.55%.

Sollentuna stod för en mycket fin laginsats under kvällen, vilket gav en efterlängtad seger i årets sista match. Det gjordes dessutom flera fina individuella insatser. Bland annat gjorde Emil Broed 2 mål och Andreas Ekström fick 4 assistpoäng. Dessutom gjorde Oscar Arpe och Charles Eklund sina första mål i Sollentunas A-lag.