Inför kvällens bortamatch mot Hanviken

Blir det en nystart efter tränarbytet i ESK Hockey? Ett första svar kommer kanske redan ikväll när laget reser till Tyresö för match mot Hanvikens SK.

ESK Hockey avslutade grundserien svagt och gick vidare till vårserien med endast två poäng med sig i bagaget efter att ha slutat på tionde plats. Starten på vårserien har heller inte gått bra och efter två raka förluster i inledningen så är man parkerade på näst sista plats vilket är under det negativa kvalstrecket.

På torsdagskvällen kom beskedet att tränaren Johan Jonsson får gå och i hans ställe kliver sportchefen Christian ”Crille” Nordenberg in. Tanken är att han och assisterande tränaren Tobias Holm-Karlberg n

u framöver ska leda laget med delat ansvar samtidigt som ”Crille” fortsätter som sportchef.

De närmaste sex dagarna väntar tre matcher. Ikväll borta mot Hanviken, sedan på söndag hemma mot Strömsbro för att sedan på onsdag spela borta mot Segeltorp. Resultaten den kommande veckan känns viktigare än någonsin om laget ska hänga på för ett förnyat kontrakt i ATG Hockeyettan.

Nya tränaren Christian Nordenberg tog alltså över så sent som igår kväll och har således haft mycket små möjligheter att påverka laget redan inför kvällens match även om han var med på lagets isträning igår.

– Nu är det klyschigt att säga ”en dag i taget” men det är vad det handlar om för oss just nu. Vi är där vi är och får äta elefanten en tugga i taget – match för match, period för period och byte för byte, säger Christian Nordenberg.

Tidigare möten mot Hanviken har slutat med en straffseger på bortaplan (4-5) och en förlust på hemmaplan (4-6). Två målrika tillställningar med andra ord och med det som utgångspunkt kan möjligen bra försvarsspel vara nyckeln till framgång ikväll?

Hanviken-ESK
Tyresö Ishall 2020-01-03 kl 19:00

 

Nästa hemmamatch: