Målglatt värre när BHF besegrade Vallentuna på söndagseftermiddagen

Efter att både hemmalaget BHF och gästerna Vallentuna inlett den norra AllEttan med back-to-back möten mot Väsby respektive Lindlöven så var det dags för första gången att ta sig an andra lag och detta under den första matchen år 2020.

Det var ingen höjdarhockey spelmässigt vi fick se i Borlänge ishall under söndagen men ack så roligt för åskådarna som fick se massvis med mål.

Det började när Vallentuna precis blivit fulltaligt efter sin första utvisning då BHF missade en passning som Oscar Jahnstedt snappade upp, åkte sig fri och skickade in i Alexander Johanssons vänstra kryss.

Gästerna fick sedan powerplay men BHF var då närmare kvittering än utökning av gästerna.

I nästa powerplay för BHF så var det kvitterat. Markus Persson tröck sig in framför mål och på returen kunde Jacob Thor skicka in pucken i det öppna målet.

Drygt 2 minuter senare hade BHF vänt på steken när backen Lucas Byhlin skickade iväg en projektil bakom Linus Gidbark.

Innan perioden var över fick backen Isak Andersson en fin passning från 43årige!! Andreas Paulsson och i friläget skickade han in pucken, denna gång i Johanssons högra kryss.

I den andra perioden fortsatte det egentligen dåliga spelet från båda lagen. Hafsigt, missade passningar och tappade pucken var signifikativt för hela matchen. Men det var BHF som skulle sätta sig i förarsätet. Först skickade Matej Galbavy in pucken via stolpen i powerplay innan Jacob Thor styrde in 4-2 med benet.

Man trodde inför den tredje akten att gästerna inte skulle ha något att komma med men laget visade prov på effektivitet och även Jonathan Asplund skulle hitta krysset bakom Johansson fram till 4-3. 3 minuter senare vaskade Leon Lundberg upp en retur och helt plötsligt stod det 4-4 på tavlan. Men exakt 2 minuter senare så var BHF återigen i förarstolen då Markus Perssons skott styrdes in i mål av Mikael Hansson som stod rätt parkerad framför Gidbark.

Vallentuna reste sig på nyo och Paulssons eleganta passning hittade över till Oskar Söderberg som sköt direkt och pucken letade sig precis in bakom Johansson.

Förlängning? Så tänkte nog många i hallen men Borlänge visade styrka trots de 3 tappen och kunde avgöra matchen. Inlånade Adam Helldén styrde in Viktor Bemströms tunga skott med drygt 5 minuter kvar innan Markus Persson i det tomma målet fastställde slutresultatet till 7-5.

skott totalt 34-28

utvisningar BHF 4×2 Vallentuna 5×2

domare Henrik Nyberg

publik 310 (kom igen nu Borlängefolket, se till att komma och stöd det lokala laget)

Sikken match det blev. 12 mål och i match som vände fram och tillbaka. Och båda lagen hade bud på mer dessutom. Nu var Vallentuna nära att stjäla med sig poäng hem efter att ha kommit tillbaka från underläge 3 gånger men trots att BHF inte stod för någon vidare bra insats så lyckades man knyta ihop säcken till slut. Detta var den första matchen av 3 under 6 dagar för BHF. Vila någon dag innan man återigen spelar på hemmaplan. Först nu på onsdag kväll när Östersund kommer på besök och sedan på fredag när Hudiksvall gästar Borlänge ishall. 2 topplag alltså för BHF att ta sig an.