Platt fall i andraperioden – ny tung förlust

Enköpings SK kunde inte följa upp segern från förra omgången i ATG Hockeyettan och föll hemma mot Strömsbro IF.

Trots en bra förstaperiod med tvåmålsledning blev det förlust i Bahcohalllen.

-Tyvärr är det våra misstag som avgör. Vi är inte tillräckligt noggranna och ödmjuka i andra perioden, blir också därför straffade, säger tränaren Christian Nordenberg.

Det är lätt att hålla med ESK-tränaren. Hemmalaget inledde nämligen matchen förtroendeingivande och i en tempostark första period tog man ledningen efter 11:48. Zebastian Bodini-Schmitt drog in retur på backskott och blott 18-årige debutanten August Sandell stod i sitt första byte för ett av assisten på målet.

-August gjorde det bra i sin debut. Tog för sig och använde sina 90 kilo. Han har dominerat i vårt J20-lag under hösten, säger Nordenberg.

Knappt fem minuter senare kom 2-0, åter på retur där Tobias Smids kunde noteras för sitt första seriemål för säsongen.

-Tycker vi har bra energi i första perioden och ett rakt spel. Har gubbar på mål som också stannar där, så gör vi ju också målen,säger ESK-tränaren.

Det som såg så bra ut första 20 minuterna förändrades betänkligt under mittronden som var direkt svag från hemmalaget. Borta var det vägvinnande spelet och Strömsbro tog över i allt större utsträckning. Först en reducering i boxplay efter 3:22 och drygt tio minuter senare hade gästerna vänt matchen till ledning 3-2 på friläge efter en bjudning i mittzon från ESK. Nordenberg var allt annat än nöjd med perioden.

-Vi går i fällan och gör saker som vi inte ska. Måste ha tre gubbar med hem när motståndarna vänder spelet i egen zon. Det handlar om att värdera situationerna.

En spelmässig uppryckning sedan från ESK i det som kom att bli matchens sista period. Backen Filip Andersson prickade tidigt stolpen och man fick chansen i numerärt överläge efter 6:15. Dock ett svagt powerplay och efter ett katastrofbyte från ESK lite senare bjöds Strömsbro på fritt fram till 2-4. Nu valde Nordenberg och assisterande tränaren Tobias Holm-Karlberg att gå ned på manskapet och 80 sekunder efter baklängesmålet styrde André Fredriksson in 3-4.

ESK hade sedan en ribbträff och bra lägen på kvittering efter starkt jobb från anfallsduon Niklas Rigelius och Adam Lidström. Med 2:14 kvar att spela grusades dock mer eller mindre ESK:s planer på poäng då laget drog på sig en tuff utvisning för ”delaying the game”. Anledningen var att ESK, enligt domaren, begärt timeout efter en icingavblåsning, vilket inte är tillåtet.

-Men vi begärde inte timeout, vi frågade om det gick att göra det men så uppfattade inte domaren det, suckar Nordenberg.

Strömsbro kunde därmed hålla pucken med en man mer och spela på klockan. Lite dramatik infann sig dock när gästerna fick en utvisning efter 19:29 men det blev aldrig riktigt nära kvittering under slutsekunderna.

-Tycker vi åter är bra i tredje perioden. Klart att det därför känns surt så här efteråt att vi inte kan göra rätt saker även i andra. Arbetsinsatsen var det inget fel på, det är värderingarna det handlar om, avslutar Christian Nordenberg.

Enköpings SK-Strömsbro IF 3-4 (2-0, 0-3, 1-1)
Mål, 1-0 (11:48) Zebastian Bodini-Schmitt, 2-0(16:34) Tobias Smids, 2-1 (23:22) Joakim Axman, 2-2 (32:07) Nicklas Strid, 2-3 (33:45) Arkaitz Edgren-Corral, 2-4(49:07) Joakim Axman, 3-4 (50:27) André Fredriksson.

Skott: 29-41 (10-12, 8-17, 11-12))

Utvisningsminuter: 8-8