Summering av helgens matcher

Nybro-Huddinge

Det var uppdukat för hockeyfest under fredagkvällen i Nybro när 1695 personer hade letat sig till Liljas arena för att kolla på matchen.

Det var två lag som verkligen ville visa sig från sin bästa sida. Matchen startade i ett högt tempo och det for fram och tillbaka när lagen bytte väldigt mycket puck och målchanser med varandra inledningsvis. Efter drygt 10 minuter så dämpades tempot lite efter de att vi tagit ledningen genom mål av Dennis Nordström. Men med mindre än minuten kvar av första perioden så kvitterar Nybro till 1-1 genom mål av Alex Ek.

Andra perioden är relativt lik den första, högt tempo men med mycket slarv och pucktapp. Nybro är laget som får jubla två gången under den andra perioden efter att ha nätet bakom Pontus Eltonius i målet. I den tredje perioden försöker vi gå för det och forcerar fram för en reducering. Tyvärr får vi ingen utdelning utan Nybro gör det bra och stänger ner oss, samtidigt som vi öppnar upp oss en hel del och de kan dem utnyttja och göra ytterligare två puckar. Vi putsar till slutresultatet genom att göra 5-2 i slutet av matchen. I det stora hela en väldigt jämn hockeymatch som hade kunnat gå hur som helst.

Slutresultat

5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Skottstatistik

26-35 (10-15, 8-10, 8-10)

Halmstad-Huddinge

Efter att ha tränat ett lättare pass under lördagen i Halmstad så var det dags att ta sig an Hammers.

Ett Halmstad som kom till söndagens matchen med säkerligen en bra känsla efter att ha vunnit sina två inledande matcher not Nybro och Grums.

Vi tar tag i matchen direkt från start och försöker dra upp tempot i den för att kunna få ingång vårt spel. Första målet i matchen kommer efter en fin upprullning i anfallszon där Martin Eklund kan prickskjuta in 1-0.

2-0 målet görs i PP av Gustav Ahnelöv som hittar nätet från blålinjen.

2-0 står sig perioden ut.

Andra perioden hinner knappt börja innan Halmstad kan reducera i PP. Efter de står matchen och väger. Tre stycken utvisningar i den andra perioden gör att spelet 5-5 bli något lidande och spelet ser något hackigt ut. När klockan stod på 15.05 kunde Halmstad återigen utnyttja ett PP och kvittera till 2-2. Bara någon minut senare slarvar Halmstad i anfallszon och vi ställer om snabbt, Björn jonason och Anton Kalte samspelar snyggt fram till ledningsmål 3-2 efter ett snyggt klapp-klappspel.

Fyra minuter in i den tredje perioden kunde Jesper Cederberg sätta 4-2 pucken, fint framspelad av Björn Jonason. Halmstad lyckas reducera i slutet av matchen och försöker även forcera in en kvitteringspuck, men vi reder ut stormen och vinner matchen med 4-3. Rasmus i målet gör en väldigt fin insats matchen igenom.

3-4 (0-2, 2-1, 1-1)

42-28 (15-12, 15-10, 12-6)

Vi tar med oss en seger hem från helgens roadtrip och laddar batterierna för ny match på onsdag mot KRIF hemma i Björkängshallen. Seriefinal väntar, så vänta inte med att säkra din biljett.