Mardrömsstart sänkte SIK i Huddinge

Efter en riktigt bra match hemma mot Kallinge/Ronneby under fredagen klaffade ingenting för SIK borta mot Huddinge. En mardrömsstart med mål i baken efter 20 sekunder satte tonen och SIK orkade inte resa sig fullt ut.

Skövde kom till Björkängshallen med en meriterande seger över Kallinge/Ronneby men för Skövdes del blev det en tung start på matchen, Huddinge tog tag i spelet och placerade sig i anfallszonen direkt. SIK fick inte fatt i pucken och redan efter 20 sekunder ordnade Filip Norman 1-0 när han slog in en retur bakom Hugo Fagerblom.

– Det är ingen optimal start direkt, det sätter väl lite tonen på matchen och jag tycker det är i första perioden som vi förlorar matchen idag, sa Johan Hellström.

Skövde kom dock in i matchen och Alexander Henriksson var bara några centimeter ifrån att kvittera efter minutens spel. Men den pucken gick strax ovanför ribban.

Det var Huddinge som förde matchen, men SIK visade att det finns gott om klass i truppen och hängde med bra.

Efter ett starkt boxplay lyckades de också kvittera genom just Alexander Henriksson.

Huddinge slarvade i egen zon vilket Jesper Emanuelsson utnyttjade genom att stjäla pucken, spela den till Henriksson och i perfekt pilsnerhöjd skickade han in kvitteringen.

Glädjen blev dock kortvarig för Skövdes del, för bara 45 sekunder senare var det hemmalaget som tog ledningen på nytt.

Dennis Nordström fick en fin passning från Måns Krüger och drog till med ett direktskott som gick via Fagerbloms plockhandske och in i målet.

SIK fick en bra chans till kvittering i slutet av perioden när Huddinge ådrog sig sin första utvisning i matchen.

Men ett nonchalant försvarsspel ledde till att Filip Norman kunde göra sitt andra för aftonen när han sköt via en Skövdeförsvarares klubba och in över Fagerblom som inte visste var pucken tog vägen.

– Vi får flera mentala sparkar i ansiktet hela tiden, vi jobbade väl inte klart situationer i egna zon under hela matchen egentligen, ansåg Johan Hellström.

Abrahamsson reducerade

Skövde kom ändå ut till den andra akten och försökte väcka liv i matchen, de gjorde bättre avvägningar och kunde på så sätt hitta ytor som de inte gjorde i den första perioden.

Det var annars en ryckig period med mycket utvisningar och det kändes som att domarna gjorde vad de kunde för att stjäla uppmärksamheten från spelarna.

Björn Jonasson i Huddinge fick två fina lägen att utöka Huddinges ledning under perioden men lyckades inte överlista Fagerblom någon av gångerna.

Istället var det Skövde som gjorde matchens femte mål och det var en något ovan målskytt. Axel Abrahamsson höll sig framme vid Huddinges mål, fick en passning från Dennis Santesson och petade in pucken i buren.

Där och då kändes det verkligen som att Skövde skulle göra som de gjort i tidigare tillställningar under säsongen, vända underläge.

Men trots att Skövde skapade och skapade så fick de inte in pucken bakom Rasmus Hedström.

Istället kunde Jesper Cederberg prickskjuta 4-2 på ett direktskott när Fagerblom inte hann med i sidledsförflyttningen.

– Det som var så bra mot Kallinge, just försvarsspelet där hamnade vi fel idag, ansåg Johan Hellström.

Tidig reduceringschans

SIK fick inleda den tredje akten med en man mindre efter att Johan Bok dragit på sig en sen utvisning i perioden innan.

Men det var Skövde som fick den vassaste chansen i det numerära underläget. David Lundmark stoppade en puck på offensiv blå, blev fri med Hedström men avslutet gick rakt på burväktaren.

Istället såg Huddinge till att punktera matchen efter knappt fem minuter, Måns Krüger hittade femte hålet mellan Fagerbloms ben när han fick en passning från Dennis Nordström.

Skövde fick en liten möjlighet att komma tillbaka återigen när Henrik Thegel hittade Alexander Henriksson. Han sköt på exakt samma ställe som när han reducerade till 2-1 och fick fira ytterligare ett mål.

Skövde tryckte på för fler reduceringar och fick en del tryck mot Huddinge. Problemet var bara att när hemmalaget ställde om, så gjorde de mål.

Filip Hedberg sköt ett skott från Fagerbloms högra tekningscirkel och pucken gick in över axeln på keepern.

Fyra minuter senare var det dags igen, den tidigare inlånade backen Adam Hansen fick          trampa in i offensiv zon, skicka iväg ett handledsskott och Fagerblom fick kapitulera på nytt.

Lukas Johansson putsade siffrorna efter drygt 18 minuter men Huddinge hade full kontroll på händelserna och tog välförtjänt samtliga tre poäng.

– Vi spottar upp oss i andra och tredje, vi gör fyra mål borta mot Huddinge, då har vi gett oss själva chansen att vinna men försvarsspelet fungerade inte för oss. Vi reste oss aldrig fullt ut, sa Johan Hellström.

På onsdag väntar match hemma mot Halmstad för SIK:s del och då fortsätter jakten på Playoff.

– Det är bara att studsa tillbaka, avslutade en besviken Johan Hellström.