Skövde föll tungt trots dominans: ”Skapar oändligt mycket”

Skövde IK kom laddade till Billingehov för att visa att förlusten mot Huddinge mer var ett olycksfall i arbetet och ville tillbaka på vinnarspåret igen.
För motståndet stod ett lag som SIK inte mött i tävlingssammanhang sedan den allsvenska sejouren.
– Skottstatistiken 42-18 säger rätt mycket om en matchbild, men det ville sig inte, sa Johan Hellström.

Det var också Skövde som försökte koppla greppet under den första delen av matchen, laget skapade en del halvchanser men saknade den effektivitet de visat upp under de första sex omgångarna av Allettan.

När SIK sedan tvingades spela tre mot fem var det istället gästerna som tog ledningen genom Victor Gagic som slog in en retur bakom Viktor Andersson.

I det efterföljande fem mot fyra spelet kom också 0-2 när Tim Bothén fick stå ren i slottet och sopa in pucken mellan benen på Andersson.

– Vi tar för mycket utvisningar, vi får slita och hamnar i en dålig rytm under matchen, ansåg Johan Hellström.

Det närmsta SIK kom under den första perioden var en träff i målramen, Dennis Santesson prickade Anton Malmborgs vänstra stolpe klockrent och den träffen var ganska signifikativ för matchen.

SIK försökte och försökte men allt som oftast kom en klubba i vägen eller så landade pucken i magen hos Malmborg.

– Vi skapar mycket, vi skapar oändligt mycket idag men pucken vill inte in, sa Johan Hellström.

Gästernas målvakt stod på huvudet

SIK fick inleda den andra perioden med en man mer efter att Halmstads Jonas Fredriksson dragit på sig en trippingutvisning.

Men som det oftast är, så hade SIK svårt att skapa något under den utvisningen, mest för att det är svårt att starta en period med numerärt överläge.

Men det var hemmalaget som förde spelet och skapade lägen under perioden, problemet stavades istället Anton Malmborg. Till och med när han var överspelad så lyckades han rädda pucken och freda sitt nät.

– Jag får ta och ge credd till deras målvakt, han var bra idag, berömde Johan Hellström.

SIK fick ett nytt powerplay i slutet av mittakten och fick till ett bra tryck återigen, men när Halmstad checkade och fick ut pucken kom Jonas Fredriksson och Erik Åhlén i ett två mot ett läge, Fredriksson spelade pucken och Åhlén petade upp pucken i nättaket bakom en chanslös Viktor Andersson.

Till slut sprack gästernas nolla

I den tredje perioden kändes det som att det var spel mot ett mål, SIK skapade, sköt förtvivlat många skott men hade fortsatt svårt att trycka dit pucken.

Istället bjöd de på ett friläge för nyss nämnde Åhlén som kom ensam med Viktor Andersson men burväktaren stod för en svettig plockhandskräddning på avslutet.

– Spelet fem mot fem så tycker jag att vi är bättre än dem, men alla utvisningar gör att vi får dålig rytm, kommenterade Johan Hellström.

Till slut kom SIK:s reducering. I powerplay fick Henrik Thegel stå i patenterad Thegelställning, vid målvaktens högra tekningscirkel och skicka in pucken på sant Alexander Ovechkin manér.

Målet gjorde att SIK gick fram ytterligare för att få till mer reduceringsmål.

Vilket i sin tur skapade en hel del ytor bakåt. Melker Iversen fick ett friläge efter drygt åtta minuter men Andersson höll SIK kvar i matchen den gången.

Istället kom spiken i kistan minuten senare.

Axel Abrahamsson blev uppvaktad av en motståndare när han skulle spela pucken ur egen zon, blev av med pucken till Oscar Jacobsson, han spelade den till William Berg som kastade iväg pucken mot mål. Den gick via Adam Thilanders skridsko och in i buren bakom en ställd Viktor Andersson.

SIK gav dock inte upp, istället försökte de skapa målchanser och hade bud på mål vid flera tillfällen, såväl Henrik Thegel, som Dennis Santesson och Alexander Henriksson var nära, men ingen av de lyckades få in ytterligare en reducering.

Istället kunde Halmstad avgå med segern och ta med sig samtliga tre poäng i bussen hem till kusten.

För SIK:s del gäller det nu att ladda om, på söndag väntar en ny tuff uppgift när SIK beger sig till Liljas Arena i Nybro.

– Vi får ta och ladda om och ta ny fokus på söndagens match, avslutade Johan Hellström.