Förlust mot Hudiksvall

Lindlöven förlorade onsdagskvällens match mot Hudiksvall med 3-5.

I den första perioden kom Lindlöven inte upp i den fart och aggrisivitet som man sett i de senaste matcherna. Man drog på sig en del utvisningar som visade sig bli avgörande. Hudik kunde gå fram till en två målsledning, båda målen gjorda i powerplay. Målskyttar var Hugo Enock och Jesper Wiberg.

Det tog bara 21 sekunder in i den andra perioden innan Hudik kunde öka på till 0-3 genom Erik Flood, återigen i power play. Wincent Blomdahl kunde reducera till 1-3 i numerärt underläge när klockan stod på 8,39 men det tog bara 22 sekunder innan förre Lindlöven spelaren Jesper Wiberg kunde göra sitt andra mål och öka på Hudiksvall ledning till 1-4 återigen i power play. Jesper Broeng kunde sedan reducera till 2-4 efter 10,36 men det tog bara en knapp minut innan Hudik gjorde 2-5 genom Adam Byström Johansson.

Lindlöven gjorde en bra sista period och reduceringen till 3-5 kom efter dryga tre minuter, målskytt var Lukas Henze. Närmare än så kom inte Lindlöven trots att man dominerade sista perioden stort och vann skotten med 13-4.

Som helhet en jämn match där Hudik var bättre i den första perioden och Lindlöven i den sista efter en jämn tredje period. Det var en match där Lindlöven inte hade det rätta flytet och där man drog på sig för mycket utvisningar.

Hugo Enock i Hudiksvall tog emot en hård tackling i första perioden och fick föras med ambulans för undersökning. Även Jesper Broeng fick besöka akuten efter att en puck träffat ansiktet.
Vi hoppas på snabba tillfrisknanden på båda spelarna.

Nu vänster en ny Norrlands turné på lördag och söndag där man möter Kiruna och Boden.