Nervig vinst för Sollentuna i Segeltorp

Det var två jämna lag som möttes i Segeltorpshallen igår kväll men det var Sollentuna som avgjorde den gastkramande matchen med endast 3 sekunder kvar på matchklockan.

Segeltorp inledde matchen med ett tidigt mål av Filip Runbjer. Sollentuna vann skotten med 15 mot Segeltorps 8, men spelet var jämnt i den första perioden.

Sollentuna hade ett större matchövertag i andra perioden. Vid 29:52 kvitterade Emil Broed med assist av Tim Ljun

gqvist och Simon Bränvall till 1-1. Sedan fick Emil Ström, med assist av Daniel Nordström och Benjamin Johansson, pucken och körde igenom ett bytande Segeltorp så att Sollentuna kunde ta ledningen. Vid periodpausen var därmed ställningen 1-2. Skotten i andra perioden var 16 för Sollentuna och 5 för Segeltorp.

8:05 in i den tredje perioden var det återigen Filip Runbjer som lyckades pricka in ett skott i Sollentunas kasse och då blev ställningen 2-2. Det blev sedan knappa 12 minuter nervöst och böljande spel då lagen turades om med fina målchanser utan att avgöra matchen. 59:57 lyckades till slut Daniel Nordström skjuta ett välplacerat backskott från blålinjen in bakom Segeltorps målvakt och matchen slutade 2-3. En härlig bortavinst för Sollentuna!

Skottstatistiken i den tredje perioden var 8 skott för Sollentuna och 10 för Segeltorp. Totala skottstatistiken för Sollentuna var 23 skott, 21 räddningar och en räddningsprocent av 91,30%.

Matchen var delvis hetsig och båda lagen hade 12 utvisningsminuter.