Huddingeförlust på ön i målrikt möte

Det blev en sur förlust ute på ön under fredagkvällen i en målrik hockeymatch. Vi börjar matchen bra och skapar en hel del farliga målchanser, men får ingen utdelning. I mitten av den första perioden får vi chansen att spela powerplay i fem minuter, men istället för att ta ledningen så kan Visby ställa om och få ett friläge som de utnyttjar. I samma powerplay lyckas vi sedan både kvittera och ta ledningen efter mål av Fredrik Renström och Jesper Cederberg. Med halvminuten kvar att spela av den första perioden får Gustav Ahnelöv en chans som han förvaltar på bästa möjliga sätt och prickskjuter 3-1 fint framspelad av Dennis Nordström.

I den andra perioden kommer vi inte alls ut bra och slarvar en hel del i vårt passningenspel, vilket gör att vi bjuder in Visby i matchen. Efter 11 minuter får de också utdelning. 3-2 står sig sedan perioden ut.

Den tredje perioden startat på samma sätt som den andra. Vi slarvar i spelet, samtidigt som Visby jagar på för en kvittering. 3-3 målet kommer redan efter 2.44 och bara minuten senare tar även Visby ledningen. Efter de har vi svårt att hitta tillbaka in i matchen och när Visby även gör 5-3, så var uppförsbacken brant. Vi chansar och plockar ut Rasmus Hedström för att få till en reducering, men istället så skickar Visby in pucken i det tomma målet. Jesper Cederberg kan sedan putsa till siffrorna. 6-4 slutar matchen och vi får ta lärdom och ladda om, för på onsdag kommer Tranås till Björkängshallen.