Strömsbroförlust hemma mot Enköping

Två formstarka lag möttes på Testebo på onsdagskvällen, men det var bara ett lag som ökade på sin svit av vinster och det var gästerna Enköping som vann med 2-4 efter att sista målet kommit i tom kasse.

Det var hemmalaget som inledde målskyttet efter tre och en halv minuts spel. Backen Viktor Svensson, som just nu befinner sig i en fin poängform, höll sig framme och kunde skicka in 1-0 till Strömsbro. Men Enköping skulle replikera ganska omgående. 1-1 kom genom Kevin Lidström och man tog även ledningen med 1-2 med 42 sekunder kvar av den första perioden.
Trots att hemmalaget fick chansen i numerärt överläge och i spel fem mot tre ville inte pucken in. Pontus Hagman i Enköpingskassen fick stå för ett par sv

ettiga räddningar och hindrade Strömsbro från att få in någon kvitteringspuck. Istället var det de vitklädda som skulle öka på sin ledning, 1-3 kom direkt efter en tekning när Kevin Lidström gjorde sitt andra mål för kvällen. Till slut kom ändå reduceringen, kaptenen Viktor Ehn skickade in 2-3 från nära håll. Strömsbro satt en hög press på bortalaget i slutet av den andra perioden men efter fyrtio minuter var det ändå fortsatt 2-3 på tavlan.
Man pressade på i den sista akten för en kvittering men det ville sig inte. Trots att man tog en timeout och plockade målvakten så ville det sig inte för Strömsbro den här kvällen. Enköping kunde avgöra med cirka en och en halv minut kvar genom att skicka pucken i öppen kasse och matchen slutade 2-4.

Strömsbro HC – Enköpings SK 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)
Skott: 42-33 (9-12, 21-11, 12-10)
Utv: 0-8 (0-2, 0-6, 0-0)